Előfizetés

Karambol az M6-oson - Lezártak egy sávot!

Két kocsi karambolozott az M6-os autópálya 135-ös kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon, a fácánkerti pihenőnél. A balesetben egy ember megsérült - olvasható a police.hu-n.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a leálló- és a haladó sávot lezárta a rendőrség, a forgalmat a belső sávba terelik.

A hatóságok a közlekedők fokozott figyelmét és óvatosságát kérték.

Holttestre bukkantak a ferihegyi gyorsforgalmin

Holttestet találtak a XVIII. kerületben, a Ferihegyi Gyorsforgalmi úton, az Attila úti gyalogos felüljáró alatt szombatra virradó éjjel – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Április 9-én hajnalban egy autós jelentette be a rendőrségen, hogy a XVIII. kerületi, Ferihegyi Gyorsforgalmi úton, az Attila utcai gyalogos felüljáró alatt egy holttestet talált. A rendőrök a helyszíni szemle idejére, 3 óra 40 percig a gyorsforgalmi utat teljes szélességében lezárták.

 BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - olvasható a police.hu oldalon.

Bár a közlemény erről nem szól, az eljáró hatóság arra utal, hogy nem gyilkosság történt, valószínűbb, hogy az áldozat lezuhant a felüljáróról.

Illegális gumigyárra csapott le a NAV

Illegális gyártelepre bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy papíron ingatlanok bérbeadásával foglalkozó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei cégnél - tájékoztatott az adóhatóság szombaton. A cégnél frissen gyártott gumiszőnyeget is lefoglaltak. 

NAV közleménye szerint a vállalkozást az ekáer (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) és a nemzetközi áfaadatok rendszeréből kinyert információk alapján vizsgálták. Kereskedelmi ügyletekről és be nem vallott bevételekről árulkodó kockás füzetre bukkantak, amelyből meghatározható az üzemben végzett illegális termelés mértéke, valamint a költségvetést és a tisztességes versenytársakat sújtó kár mértéke. Az adóhatóság kockázatelemzése szerint a társaság rendszeresen termékeket adott el német partnerének - írták.

A helyszíni ellenőrzésekor egykamionnyi ragasztó érkezett a társaság telephelyére, egy másik megrakott kamion pedig éppen Montenegróba indult volna. Az ellenőrök több tonna gumiőrleményt, valamint kültéri gumiszőnyeget is találtak a gyártelepen, ahol a "még meleg gépsor" a helyszíni gyártást bizonyította. A telephelyen található gépsorokat, alapanyagokat és késztermékeket lefoglalták. Az ügyben adóigazgatási és büntetőeljárás indult.