Veszélyben Damuék kisbabája? Megszólalt a színész

Publikálás dátuma
2016.04.10. 12:52
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
Bár a vártnál egy hónappal korábban, de állítólag egészséges babának adott életet Damu Edina szombat este - tudta meg a Blikk. A bulvárlap egy nőgyógyász állításai alapján később azt írta, hogy a kicsi számára csak most kezdődnek az igazi megpróbáltatások, speciális vizsgálatok, kontrollok és gondozások sorával. A színész a TV2-nek úgy fogalmazott: nagyon aggódott a kicsiért és az édesanyáért, és arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak értük.

A bulvárlap egyik olvasóriportere számolt be arról, hogy a János Kórházban szombaton esete császármetszéssel segítették világra Damu Edina babáját.

"A színész feleségét pénteken késő délután még infúzióra kötve láttuk a kórteremben, de szombaton este már a műtőbe vitték. Úgy hallottuk, hogy meg kellett nála indítani a szülést. Nyolc órával később egy nagy hátizsákkal érkezett meg Damu Roland egy idősebb és egy középkorú nő kíséretében, az egyikük a kismama anyukája volt" - számolt be a látottakról az esemény szemtanúja, aki szerint később boldogan, de mégis izgatottan jött ki a színész az újszülött osztályról.

A Blikk szerint a kislány a Maja nevet kapta, aki egészséges, de kis súlyú.

Roland a TV2-nek vasárnap este úgy nyilatkozott: - Arra kérek mindenkit, hogy imádkozzanak a kicsiért és az édesanyjáért. Hála Istennek az eddigi vizsgálatok alapján a kicsi jól van, de küzdelmes hónapok, évek elé nézünk - fogalmazott a színész.

A bulvárlap közben megszólaltatott egy nőgyógyászt is, aki azt mondta: mivel császármetszéses koraszülésről beszélünk fontos, utánajárni, hogy mi volt az oka a beavatkozásnak. Lehet méhen belüli probléma, például, hogy nem fejlődött a gyermeke, de külső tényező is okozhatta, például ha idő előtt elfolyt a magzatvíz. Mindezt az is okozhatta, hogy az édesanya rendszeresen fogyasztott alkoholt terhessége alatt, bár az orvos szerint ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni. 

A nőgyógyász szerint sok megpróbáltatás vár még a babára, aki valószínűleg utógondozást is igényel majd, hiszen az anya alkoholfogyasztása miatt feltehető, hogy a gyermek a fejlődésében visszamaradt, alkoholfogyasztás esetén ugyanis a vérben nem árad megfelelően az oxigén és a tápanyagok.

Szerző