Pánik! Kiürítettek egy zalaegerszegi középiskolát

Füstölgő, izzó ablakkeret okozott riadalmat hétfő délelőtt az egyik zalaegerszegi középiskolában, csaknem száz diáknak kellett elhagynia az épületet - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A Munkácsy Mihály Szakközép- és Szakiskola második emeletén izzott és füstölt egy ablakkeret, a tüzet az intézmény egyik dolgozója kézi tűzoltókészülékkel rövid idő alatt eloltotta. Mintegy száz tanuló az oktatók felügyeletével elhagyta az épületet. A tűzoltók a még helyenként izzó ablakkeretet kibontották és az izzást megszüntették. Senki sem sérült meg, az eset körülményeket vizsgálják.  A diákok és tanáraik háromnegyed óra elteltével térhettek vissza az épületbe.

Szerző

Szörnyethalt a villanyoszlopnak csapódott autóban

Meghalt egy férfi, aki autójával villanyoszlopnak ütközött hétfő délelőtt Érden - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a baleset a Velencei úton történt. A villanyoszlop kidőlt. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők a helyszínen többször próbáltak újraéleszteni, de a 60 év körüli férfit nem sikerült megmenteni.

A rendőrség félpályás útzár mellett végzi a helyszínelést - tette hozzá a szóvivő.

Szerző

Emberölési kísérlet az ügetőn - 3 golyót kapott a hajtó

Publikálás dátuma
2016.04.11. 12:16
Illusztráció/Thinkstock
Vádat emelt a budapesti ügetőn 1996-ban elkövetett emberölési kísérlet ügyében T. György és három társa ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Az akkor 32 éves sokszoros bajnok hajtót 1996. november 13-án este a budapesti lóversenypálya területén három lövés érte. L. Csaba a fején, a hátán és a combján sérült meg.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölési kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a 49 éves budapesti T. György ellen. A férfi három társa - az 52 éves T. János, az 54 éves T. József és a 43 éves B. László budapesti lakos - a gyanú szerint bűnsegédként közreműködött a bűncselekmény elkövetésében.

A rendőrség 2014 decemberében a tartózkodási helyén fogta el a négy férfit, akik közül kettő elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is részt vett. Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint T. György elsőrendű vádlott négy célzott lövést adott le a Fiumei úti sírkert egyik épülete tetejéről a szomszédos ügetőn tartózkodó L. Csabára. T. György vádlott-társainak szerepe az volt, hogy figyeljenek, illetve kocsijaikkal segítsék őt a menekülésben. Végül azonban T. György és a temetőben figyelő társa taxival menekült el, mert a többieket a kiérkező rendőrök a közeli utcákban igazoltatták, és mivel a kocsijukban lőszert találtak, őket előállították.

A sértettet a 22-24 méterről leadott négy lövésből három találta el: egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig a bal combjánál. Az ügyészség közleménye szerint a hajtó életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az 1997 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntetett nyomozás folytatását a Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében rendelte el, az ügy most előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt vádemeléssel zárult a Fővárosi Törvényszéken.
A vádlottak terhére rótt, 1996-ban elkövetett bűncselekmény 10-től 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - írta a fővárosi főügyész.

Szerző