Előfizetés

Halálos vonatgázolás Pestszentlőrincen

Gázolás miatt harminc-negyven percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Urbán Attila tájékoztatása szerint délután három óra körül Pestszentlőrinc állomásnál ütött el a vonat egy férfit, aki a baleset következtében meghalt.

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Pestszentlőrinc és Vecsés között, a másik vágányon pedig csökkentett sebességgel haladnak a szerelvények.

A késések növekedésének elkerülése érdekében a monori helyi vonatok nem közlekednek, ezek helyett a szolnoki zónázó vonatok a budapesti Nyugati pályaudvar és Monor között minden állomáson megállnak - olvasható a közleményben.

Tragikus frontális karambol Mátraszőlősnél - Sokkoló fotók!

Publikálás dátuma
2016.04.13. 18:16
MTI Fotó: Komka Péter
Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés, megszűnt az útlezárás a 21-es úton, Mátraszőlős közelében, ahol korábban halálos baleset történt - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Noskó Zsolt elmondta: egy Hatvan irányából Salgótarján felé tartó személygépkocsi - még tisztázatlan körülmények között - nekiütközött egy vele szemből érkező kamionnak, majd az árokba zuhant és kigyulladt. A balesetben a személyautó vezetője életét vesztette.

Kiderült, mi okozta a tüzet a Testnevelési Egyetemen

Nem gyújtogatás miatt gyulladt ki a Testnevelési Egyetem (TE) sportcsarnoka tavaly októberben, a tűz a fűtési-vezérlő szekrényben keletkezett - közölte az egyetem. A Testnevelési Egyetem a tűzvizsgálati jelentés birtokában közleményben tudatta: a tűzvizsgálatot végző Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megállapította, hogy a tűz "villamos áram gyújtóhatása következtében" keletkezett. A rendelkezésre álló adatok alapján minden egyéb más keletkezési ok kizárható. 

Mint írták, a tűz a sportcsarnok belsejében lévő fűtési-vezérlő szekrényben keletkezett, a fűtési rendszer bekapcsolásakor, a fűtés indulásakor.  A szakértői vélemény kizárta a gyújtogatást. 

A TE használatában lévő, Alkotás utcai atlétikai csarnok október 15-én hajnalban gyulladt ki. A 2570 négyzetméter alapterületű csarnok teljes terjedelmében égett és életveszélyessé vált, tetőszerkezete beszakadt, az egyik fal egy tízméteres szakaszon le is omlott. A tűz részben átterjedt a sportcsarnok melletti épületre, de annak csak a homlokzata lángolt. Az életveszélyes épületmaradványokat később teljesen elbontották.

A tűzvészt követően a kormány decemberben határozott a Testnevelési Egyetem új kampuszának létrehozásáról. A februárban ismertetett tervek szerint a fejlesztések bruttó 36,8 milliárd forintból valósulnak meg, s azok részeként összességében közel 40 ezer négyzetméter terület felújítását végzik majd el az Alkotás utcai és a Csörsz utcai területen.