Előfizetés

Demonstrációra készülnek a kereskedelmi alkalmazottak

Demonstrációt hirdet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) április 17-én vasárnapra - közölte a KASZ szerdán.

A demonstrációt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Honvéd utcai épülete előtt tartják, a KASZ követeléseit petíció formájában akarja átnyújtani Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

A közleményben megerősítik: a szakszervezet felháborítónak tartja, hogy a kormány egy tollvonással, rekordgyorsasággal szüntette meg a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben. Hangsúlyozták: a kereskedelmi munkavállalók nem szeretnének vasárnap dolgozni, de ha már erre kényszerítik őket, fizessék meg a családjaiktól elrabolt időt.

A KASZ a kiskereskedelemben foglalkoztatott munkavállalók közül mintegy 15 ezer munkavállaló érdekeit képviseli.

Pénteken temetik Pozsgay Imrét

Publikálás dátuma
2016.04.13. 19:10
FOTÓ: Népszava
Péntek délután fél háromkor temetik el Pozsgay Imre volt államminisztert, egyetemi tanárt Budapesten, a Farkasréti temetőben - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri).

Azt írták, hogy a katolikus szertartás szerinti temetésen búcsúbeszédet mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Lezsák Sándor, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, az Országgyűlés alelnöke, valamint Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság egykori elnöke.

A temetés, amelyet a Nöri szervez, csak a ravatalozónál sajtónyilvános, az esemény többi része a család kérésének megfelelően zártkörű - olvasható a közleményben.

Pozsgay Imre március 25-én, életének nyolcvanharmadik évében hunyt el.

Tragédia a pszichiátrián - Nyomoz a rendőrség

Publikálás dátuma
2016.04.13. 18:13
Fotó: Népszava
Felfüggesztették Ferencz Csabát, a Szent Imre kórház pszichiátriájának osztályvezető főorvosát, miután az ombudsmani vizsgálat megállapította, nem mondott igazat, és élve született az a baba, aki embertelen körülmények között vesztette életét - adta hírül az RTL híradója. 

Amint azt lapunk is megírta tavaly márciusban egy várandós nő került az osztályra, akit felügyelet nélkül, kikötözve hagytak akkor is, amikor beindult a szülés, amit a kórház személyzete nem vett észre, a kisbaba pedig meghalt - a jelentés szerint a körülmények miatt. Az alapvető jogok biztosa jelentésében azt javasolta, hogy dolgozzanak ki szabályozást a terhes nők pszichiátriai kezelésére. Kerestük a kórházat is, holnapra ígértek választ. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

Kapcsolódó
Súlyos alapjogsértések a Szent Imre Kórházban