Verseny közben halt meg a magyar bíró

Publikálás dátuma
2016.04.14. 15:40
Forrás: Facebook/Hungarian Fencing Federation
Életének 48. évében, csütörtökön verseny közben halt meg Kaposvári Zsolt vívóbíró. A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) honlapján megjelent hír szerint a "világ egyik legjobb versenybírója" olimpiai és világbajnoki döntőket vezetett, halálakor is zsűriként, az ázsiai olimpiai pótkvalifikációs versenyen vett részt Kínában.

Kaposvári Zsolt a Honvéd kardvívójaként részt vett junior-világbajnokságon, későbbi pályafutása során felnőtt csapatbajnoki aranyérmet is nyert. Háromfegyvernemes zsűriként a legutóbbi két olimpián egyformán a finálékban bíráskodott, vezetett világbajnoki döntőt, 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta a nemzetközi szövetség (FIE), amely jelölte őt az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpiára. Váratlan halálának pontos oka egyelőre nem tisztázott - tájékoztatta a FIE az MVSZ-t.

Szerző

Döntöttek az orvosok Alonso sorsáról

Publikálás dátuma
2016.04.14. 15:34
Fotó: Getty Images
Bahreinhez hasonlóan – ahol a kétszeres bajnokot végül Stoffel Vandoorne helyettesítette – Kínában sem volt biztos, rajthoz állhat-e Fernando Alonso. Helyi idő szerint este 7 előtt döntöttek sorsáról - írja a Formula.hu.

A spanyol versenyző az Ausztrál Nagydíjon, súlyos balesetben szenvedett bordatörést. Alonso csütörtökön kereste fel az orvosokat, akik Bahreinben még megtagadták tőle a versenyzési engedélyt. A döntésre meglehetősen sokat kellett várni, sanghaji idő szerint háromnegyed 7-kor számolt be róla az F1-es sajtó: Alonso megkapta a versenyzési engedélyt, az első szabadedzés után azonban újabb vizsgálaton kell átesnie. 

Szerző

Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás

Publikálás dátuma
2016.04.14. 14:36
Népszava fotó/Szalmás Péter
Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, s az új pályacsíkot hivatalosan csütörtökön avatták fel a Forma-1-es világbajnoki futamnak is otthont adó mogyoródi létesítményben.

Mint az avatást megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég, s 5500 tonna aszfalt került lefektetésre 57 ezer négyzetméteren. A Hungaroringnek a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van. A 2017-es állami költségvetési tervezetben "jelentős forrás került elkülönítésre" a Hungaroring további fejlesztésére.

Szerző