Előfizetés

Tóban landolt a lopott autó - Elfogták a győri tolvajokat (Videó!)

Publikálás dátuma
2016.04.21. 11:29
FOTÓK: police.hu
A győri rendőrök elfogták azt a két győrszemerei lakost, akik egy hónap alatt 11 gépjárművet törtek fel és rongáltak meg Győrben és környékén - olvasható a police.hu-n. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Egy 21 éves férfi, fiatalkorú társával együtt több gépjárművet tört fel és rongált meg a bennük remélt értékekért, illetve szórakozásból. A két elkövető úgy próbált meg elvinni több személygépjárművet, hogy azok ajtaját kifeszítették, vagy az ablakát törték be. Miután a megrongált autókat nem tudták beindítani, azokat otthagyták a helyszíneken. Az utolsó próbálkozásuk alkalmával a feltört gépkocsit sikerült elindítaniuk, így elutaztak azzal Mosonmagyaróvárig. Onnan még azon az éjszakán visszafordultak és Győrszemerére hajtottak, ahol az autót egy tóba lökték.

A két gyanúsított néhány hét elteltével újabb bűncselekményeket követett el Győrszemerén, ahol négy további gépkocsit törtek fel, melyek közül kettőt el is vittek. Az ellopott két gépjárműből az egyiket – miután nem tudták beindítani – a közeli Bakony-érbe lökték. A másik elvitt autóval elhajtottak a helyszínről, azonban egy kanyarban felborultak vele. A megrongálódott járművet visszafordították a kerekeire, majd egy közeli erdőben sorsára hagyták.

A rendőrök B. Balázs 21 éves győrszemerei lakost és fiatalkorú társát elfogták és előállították. A nyomozók a két férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett, annak kísérlete, illetve lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A gyanúsítottak helyszíni kihallgatásukkor részletes beismerő vallomást tettek - olvasható a rendőrség honlapján.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói a győrszemerei tóba elsüllyesztett jármű roncsait a Mosoni Mentőcsapat tagjainak (a Győri Speciális Mentők és a Győrszemerei Önkéntes Tűzoltók) segítségével emelték ki.

Holttesteket találtak a kaposvári lakótelepen

Holtan találtak egy nőt és egy férfit Kaposváron egy lakótelepi lakásban szerdán - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a nő az elsődleges orvosi vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett, ehhez köze lehetett a férfinak, akinél az idegenkezűséget az orvos szakértő kizárta. A rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés elkövetésének gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Autó alá lökte a nénit - Felfüggesztett börtönt kapott

Publikálás dátuma
2016.04.20. 22:27

Másfél éves, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2014 júniusában egy villamosmegállóból az úttestre lökött egy idős nőt Budapesten, a Baross utca és a József körút kereszteződésénél - közölte a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Azt írták, hogy az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt ítélték el. A vádlott az érkező villamoshoz futott, hogy elérje azt. A megállóban legalább tíz ember tartózkodott. A férfi többeket kikerült, azonban a majdnem 90 éves sértettnek nekiütközött, aki ennek következtében a megállóban lévő korlát alatt kigurult az úttestre, ahol egy érkező autó elgázolta.

Az idős asszony különböző, összességében életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoztak neki. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta a férfit, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlottat szándékosság vezette, gondatlanságot állapított meg.

A törvényszék álláspontja szerint az elkövető elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést. A szándékosságot azért zárták ki, mert a vádlott nem úgy futott a megállóban, hogy az ott tartózkodókat szétlökdöste. Ugyanakkor számolnia kellett azzal, hogy rohanás közben valakit úgy lökhet meg, hogy az megsérül. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sértett maradandó fogyatékosságot és tartós egészségromlást szenvedett, ahogy azt is, hogy a vádlottat korábban már büntették szándékos, vagyon elleni bűncselekmény miatt. Enyhítő körülményként vették azonban figyelembe a férfi fiatal korát - olvasható a közleményben.