Dárdai kissé bepöccent

Publikálás dátuma
2016.04.22. 07:50
Fotó: Getty Images
Véget ért a Hertha csodája, szerda este a Német Kupa berlini elődöntőjében – 76 ezer szurkoló előtt - a Dortmund 3-0-ra győzött, és kiejtette Dárdai Pál csapatát. 

A tavaly a bajnokságban a kiesés ellen küzdő berliniek egyértelműen sikerként tekinthetnek a sorozatra, még ha az csalódás is számukra, hogy nem sikerült elérni a hőn áhított finálét.

A meccs után Dárdai Pál hosszabb interjút adott a tévében a Sky munkatársának, Thomas Wagnernek. Ebben a riporter kritizálta a Herthát, bátrabb játékot várt volna a berliniektől. Dárdai kicsit sem értett egyet vele.

„Több tiszteletet érdemelnek a játékosaim, mert nagyot küzdöttek. Egyszer jöjjön el hozzánk, és együtt megtanuljuk, hogyan is kell legyőzni a Dortmundot. Szeretném, hogy ésszerű kérdéseket tegyen fel, vagy nem beszélgetünk tovább” – fogalmazott kissé indulatosan Dárdai, aki a folytatásban is megvédte játékosait. Az interjú aztán azért ért véget, mert Wagner megkérdezte, hogy Dárdai szerint a Dortmund „játékosanyaga” jobb-e, mint Hertháé. A magyar szakember elmondta, játékosai nem „anyagok”, és nem tud azonosulni ezzel a kifejezéssel. Ezután elköszöntek egymástól.

A Borussia Dortmund ellenfele a Bayern München lesz a május 21-i fináléban, melyet szintén a berlini Olimpiai Stadionban játszanak.

Szerző

Módosítja szurkolói kódexét a Ferencváros

Publikálás dátuma
2016.04.21. 21:35
MTI Fotó: Kovács Tamás
Módosítja szurkolói kódexét az FTC - jelentette be Kubatov Gábor klubelnök a drukkerekkel folytatott csütörtöki párbeszéd során a Groupama Arénában.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége a korábbi egyeztetéseken felajánlotta a szurkolói csoportoknak, hogy többet is teljesít az általuk kért pontokból, például összefésüli a meglévő kódexet a drukkerek javaslataival.

A csütörtökön 18 órakor kezdődött ankéton a klubvezető emlékeztetett rá, a tárgyalásokon és az internetes szurkolói oldalakon felvetődött annak igénye, hogy a szimpatizánsok javaslattal élhessenek például arra vonatkozóan, pontosan milyen cselekedetekért milyen időtartamra szóló kitiltások járnak. A klub várja az indítványokat, melyekben a szurkolóknak meg kell indokolniuk, mely részeken milyen szövegszerű változtatásokat tennének. Hozzátette: a klub vállalja, hogy a befogadott javaslatokkal kiegészített szurkolói kódexet legkésőbb a következő labdarúgó-bajnoki szezon előtt nyilvánosságra hozza.

Szerző

Meghalt Paragi Ferenc

 Életének 63. évében elhunyt Paragi Ferenc, a gerelyhajítás korábbi világcsúcstartója.    

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki hírében kiemelte, hogy az ötszörös országos bajnok sportoló 1980 és 1983 között 96,72 méterrel tartotta a szám világrekordját. A csúcsot 1980. április 23-án Tatán érte el az akkor érvényben levő gerellyel, ezt a teljesítményt pedig egy hónappal később szinte lemásolta Walesben, egy válogatott viadalon, melyen 96,20 métert dobott. A Csepel SC egykori atlétája - aki az nso.hu információi szerint szívinfarktusban hunyt el - 1979-ben az Év atlétája volt Magyarországon.

Szerző
Témák
atlétika halál