Előfizetés

Darus kocsi csapódott az InterCity-nek

Emelőkosaras járművel ütközött egy vonat a Cinkotai úti vasúti átjárónál Budapesten, az erre közlekedő vonatok átlagosan 30 percet késnek péntek délelőtt - közölte a Mávinform és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A vasúttársaság közlése szerint Rákos és Pécel között az egyik fény- és félsorompóval ellátott nyíltvonali vasúti átjáróban a Budapest-Keleti pályaudvarról Miskolcon át Nyíregyházára tartó Jázmin InterCity egy darus kocsival ütközött össze. A baleset következtében a mozdony üzemképtelenné vált. A vonaton nem sérült meg senki. Az eddigi jelentések szerint a sorompókészülék üzemszerűen működött és piros jelzést adott a közúton közlekedőknek - írták.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek. Ennek befejeztével a szerelvények újra mindkét vágányon járnak. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatoknál a korábbi átlagosan 30 perces késések csökkennek, a menetrend szerinti közlekedés kora délutánra áll helyre.

A Városliget nemcsak Zuglóé – minden budapestié

A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében - írja közleményében Horváth Csaba és Tóth Csaba. 

Tudjuk, hogy a Fidesz politikájának szerves része a környezetvédelem teljes mellőzése, a fák ipari mértékű kivágása. Aki ebben együttműködik, az az itt élők, de ami fontosabb: az utódaink ellen követ el bűncselekményt. Ez a Föld napjának üzenete. 

Érthető, hogy a zuglói képviselők – a területi érintettség okán – többet akarnak tudni a Városliget jövőjéről. A Liget azonban nem csak Zuglóé – mindannyiunk közös értéke: minden budapestié és minden magyar emberé. 

Egyetlen kerületi önkormányzat sem hozhat önállóan döntést az egész főváros jövőjét meghatározó ügyekben. 

Mind a fővárosi, mind a zuglói MSZP álláspontja a Városliget ügyében változatlan: elutasítjuk a főváros két évszázados közparkjának beépítését, a zöldfelületek csökkentését. A Városligetet a jövőben is kizárólag kiemelt közparkként képzeljük el, a múzeumi negyedet máshol tartjuk megvalósíthatónak. 

Az MSZP zuglói képviselőinek szavazata kizárólag a zuglói emberek érdekeinek képviseletéről szól, hiszen jelenleg a döntések a helyiek feje felett, háta mögött és megkérdezésük nélkül születnek. A mondatok félreérhetősége sem jelenti azt, hogy a Városliget beépítése támogatható lenne. 

A cél az érdemi párbeszéd kikényszerítése, ezen keresztül pedig a Városliget tönkretételének megakadályozása. 

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében 

Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője

Vajnának elege lett - Kirúgnák a "Bulvárbarbie-t"?

Publikálás dátuma
2016.04.22. 13:12
FOTÓ: Népszava
A TV2-nél csökkenő népesség és a presztízsveszteség miatt veszélybe került a nemrégiben kinevezett hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien pozíciója is, Andy Vajna, a csatorna tulajdonosa ugyanis elégedetlenségének adott hangot a botránykönyveiről elhíresült volt Story-főszerkesztő kinevezése óta állandósult botrányok miatt - értesült a Népszabadság.

Bár Kökény-Szalai Vivien baráti kapcsolatot ápol Vajna Tímeával és Kaminsky Fannival, a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztőjével, a TV2-ben mégis az a hír járta, hogy a frissen kinevezett hírigazgatót felmenthetik pozíciójából a csatorna körül állandósult kirúgások és botrányok miatt. Éppen ezért Kökény-Szalai stílust váltott az elmúlt két hétben, már nem rendel lejárató riportokat ellenzéki politikusokról és civil aktivistákról. 

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Ahogy a Népszava korábban beszámolt róla, hatalmas közfelháborodást keltett, amikor az új hírigazgató kinevezése után a TV2 előbb Pukli Istvánt, a kockás inges forradalom vezéralakját akarta lejáratni a börtönviselt volt szocialista politikussal, Zuschlag Jánossal, majd Juhász Pétert, az Orbán-vagyont kutató politikust az "orbánimádó" Kunfalvi Nórával. Ezután több neves műsorvezető is távozott a csatornától, többek között Kárász Róbert, Kőrösi Gábor, Friderikusz Sándor, Vujity Tvrtko, Dudás Ádám, Várkonyi Andrea és Azurák Csaba, majd az a hír járta, hogy hiába kínálnak 2,5 millió forintos havi fizetést, céges autót, benzinkártyát, sőt, nagyobb nevek esetében több tízmilliós aláírási pénzt is, senki nem akar a TV2-ben dolgozni.  

Vajna ezután kaphatott észbe, hiszen a rengeteg felmondással összesen három férfi műsorvezető, Pachmann Péter, Váczi Gergő és Szebeni István volt "bevethető", őket pedig túlterhelték, mivel mindhárman legalább két-három produkcióban dolgoznak. Ráadásul mivel a két botrányos riport megjelenése után drasztikusan esett a Tények nézettsége, sőt azóta többen is jelezték, nem nyilatkoznak a műsornak, a csatorna új tulajdonosa úgy döntött, hogy kevesebb politikát, több bulvárhírt és bűnügyi információt alkalmaznak a nézettségi adatok feltornászása érdekében - írta a napilap TV2-s forrásokra hivatkozva.

 A hvg.hu korábban arról írt, hogy Kökény-Szalai kinevezése óta egyre feszültebb a helyzet a TV2-nél. A portál forrásai szerint mindenki úgy érzi, hogy az új hírigazgató nem ért a tévézéshez. A szakszavakat sem ismeri, mégis előre lediktálja, hogy épüljön fel egy-egy hír, ami egyáltalán nem lenne a feladata. A portál arról is írt, hogy sokan azért is haragszanak Kökény-Szalaira, mert míg mások évekig úgy dolgoztak a Tényekben, hogy arra vártak, hogy felvegyék őket, addig az által behozott Kunfalvi Nórát azonnal felvették.

A portál megemlíti, hogy Szalait az előző munkahelyén „Bulvárbarbienak" hívták a háta mögött. Az új hírigazgató egyébként csekély tévés tapasztalattal került a csatornához, korábban csak a FEM3-nál próbálkozott, de onnan három hónap alatt kitették a tapasztalat hiánya miatt.