Publicus: egymillió biztos szavazója van az MSZP-nek

A Publicus Intézet friss közvélemény-kutatása szerint a Fidesz 23, az MSZP 12, a Jobbik pedig 11 százalékon áll - közölte az ATV. Az intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából április 8-12 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A Fidesz támogatottsága harmadik hónapja 23 százalékon áll. Az MSZP meg tudta tartani a múlt hónapban szerzett támogatóit, és továbbra is 12 százalékon van, míg a Jobbik szavazók aránya eközben az eddigi mélyponton stabilizálódni látszik, a párt már negyedik hónapja 11 százalékon áll. 

A Fidesz továbbra is egyértelműen vezet, 1,8 millióan szavaznának a pártra, ám az elmúlt hónapokban nem tudott visszaszerezni a korábban elvesztett szavazókból. A Fidesz szavazók aktivitása az elmúlt hónapban ráadásul csökkent - írja az elemzés.

Az MSZP meg tudta tartani a múlt hónapban szerzett szavazóit és támogatottsága továbbra is 12 százalék. A pártnak ezzel közel 1 millió szavazója van. Továbbra is a legnagyobb baloldali párt szavazói a legaktívabbak – derül ki a kutatásból.
A Jobbik támogatóinak száma körülbelül 900 ezer, ami az eddigi mélypontján stabilizálódik. Ezzel a biztos szavazók körében kiegyenlítettebb lett a verseny az MSZP-vel.

A többi párt támogatottsága érdemben nem változott a Publicus Intézet szerint. Az LMP 3 százalékon, a DK 4 százalékon, az Együtt pedig 1 százalékon áll. A PM és a MLP ebben a hónapban nem érte el az 1 százalékot.

Szerző

Sapka, sál? Vasárnap helyenként már csak tíz fok lesz

Publikálás dátuma
2016.04.23. 18:37
Illusztráció/Thinkstock
Vasárnap délelőtt a Dunántúlon nyugat felől megszűnik a csapadék, a felhőzet is elvékonyodhat, míg keletebbre további eső, zápor várható, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is lehet. A szél az éjszaka második felében a Dunántúlon, napközben másutt is északnyugatira, északira fordul, megerősödik, főként a Dunántúlon és északkeleten többfelé viharossá fokozódik. Hajnalban 4-12, napközben a Dunántúlon 10-, keletebbre 11-15 fok között alakul a hőmérséklet.

HÉTFŐ
Erősen felhős, borult idő lesz, csapadék nem valószínű, de az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 fok körül alakul.
KEDD
Eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd többször megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megerősödik. Hajnalban 2, napközben 14 fok körül alakul a hőmérséklet.
SZERDA
Többnyire erősen felhős lesz az ég. Eső, zápor előfordulhat. A déli, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul.
CSÜTÖRTÖK
Változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a változó irányú szél időnként megélénkül. Hajnalban 4, napközben 16 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerző
Témák
időjárás

Birkanyírás Pest megyében

Publikálás dátuma
2016.04.23. 18:22
MTI Fotók: Mészáros János
Birkanyírók és segítőik dolgoztak Abony határában, Mészáros Antalné családi gazdálkodó tanyáján, ahol 450 merinó fajtájú juhot szabadított meg bundájától a Túrkevéről érkezett nyíróbrigád. A frissen nyírt birkákat a nyári szállásukra terelik.

Szerző