Hiba lenne szárazföldi erőket küldeni

Az amerikai elnök szerint hiba lenne, ha az Egyesült Államok, Nagy-Britannia vagy más nyugati országok szárazföldi erőket küldenének Szíriába Bassár el-Aszad elnök rezsimjének megdöntésére. 

Barack Obama kétnapos londoni látogatásának végén a BBC televíziónak adott interjúban kijelentette: a szárazföldi katonai beavatkozás helyett ő abban hisz, hogy a nemzetközi közösségnek nyomást kell gyakorolnia a szíriai konfliktus összes érintettjére, köztük "az Aszad-rezsimet gyakorlatilag fenntartó" Oroszországra és Iránra, de a szíriai kormány ellen harcoló mérsékelt ellenzékre is, annak érdekében, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, és próbáljanak megállapodásra jutni az átmenetről. Megjegyezte: nem hiszi, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezetre az ő elnöki időszakából hátralévő kilenc hónapban sikerülne teljes vereséget mérni, de lassan szűkíteni lehet a dzsihadisták tevékenységi területét. Az amerikai elnök szerint az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció folytatja az Iszlám Állam elleni légitámadásokat, és megpróbálja elszigetelni, "zárlat alá vonni" azokat a szíriai országrészeket, amelyekből külföldi fegyveresek érkezhetnek Európába. Barack Obama szerint azonban Szíria hosszú távú problémáit nem lehet kizárólag katonai eszközökkel, különösen nem nyugati szárazföldi erők bevetésével megoldani.

Szerző

Titkolják Prince nyughelyét

Publikálás dátuma
2016.04.24. 13:19
Illusztráció/Thinkstock
A héten elhunyt Prince-t elhamvasztották, majd családtagjai, barátai, zenésztársai szombaton egy zárt körű gyászszertartáson búcsúztak el tőle otthonában, Minneapolis egyik peremkerületében - írta az ATV.

Lesz egy nyilvános zenés szertartás is, amelyen rajongói, tisztelői is leróhatják kegyeletüket, ennek részleteit még nem határozták meg. Az épületegyüttes előtt, amelyben Prince otthona és stúdiója van, több száz rajongó gyűlt össze. Larry Graham, Prince volt basszusgitárosa szólt a gyászolókhoz, majd ő és a gyászszertartás más résztvevői néhány ajándékdobozt adtak át a közel állóknak. A dobozokban egy póló volt, a művészre emlékeztető felirattal és egy zenei CD.

Szerző

Labdarúgó NB I - Vasas-siker a kiesési rangadón

Publikálás dátuma
2016.04.23. 22:20
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Vasas hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 32. fordulójában.

A kiesési rangadóra ingyenes volt a belépés, ami meg is látszott a nézőszámon, ugyanis a lehetőségekhez képest szinte telt ház volt az Illovszky Stadionban.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Vasas FC-Puskás Akadémia 1-0 (1-0)

Illovszky Stadion, 3400 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Korcsmár (7.)
sárga lap: Szivacski (24.), Remili (25.), illetve (Pekár (26.), Polonkai (92.)

Vasas:

Hermány - Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski - Berecz, Vida, Müller (Romic, 77.) - Könyves, Ádám M. (Ferenczi I. 66.), Remili (Pavlov, a szünetben)

Puskás Akadémia:

Pogacsics - Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. - Pekár, Polonkai, Zsidai (Márkvárt, 65.), Zsótér (Castillion, 57.) - K. Mészáros, Sallai (Bacelic-Grgic, 63.)

Rendkívül határozottan kezdte a meccset az angyalföldi együttes, és ez gyorsan vezetést eredményezett. Korcsmár Zsolt találata után átvette az irányítást a Puskás Akadémia, mindkét csapatnak voltak helyzetei, a gólhoz a felcsútiak jártak közelebb, de Zsótér Donát a kapufát találta el. A szünet után is aktívan, gólra törően futballoztak a csapatok. A vendégek a hajrában felállt védelem ellen rohamoztak, Castillion fejese a keresztlécen csattant, és számos beívelést is hatástalanítaniuk kellett a fővárosiaknak. Mivel hiba nélkül végrehajtották mindezt, megelőzték a felcsútiakat a tabellán, és megőrizték esélyüket a bennmaradásra az utolsó forduló előtt.

Szerző