Pokornihoz fordult Ujhelyi

Nem hallgathatnak tovább a jó érzésű Fidesz-szavazók, észre kell venniük, hogy a nemzet kirablásával együtt őket is meglopják - írta szokásos heti nyílt levelében Ujhelyi István.

 Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője emlékeztetett Pokorni Zoltán egykori Fidesz-elnök hat évvel ezelőtti szavaira, miszerint: "azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni (.) egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét, ezt kell nagyon világossá tenni". "Tisztelt Pokorni úr: ha nincs is ideje a "kézlevágásnak", de régóta ideje van a mértéktelen és szégyenletes lopás megakadályozásának" – fogalmazott Ujhelyi.

Szerző
Témák
Pokorni Ujhelyi

Nyomozás egy romaönkormányzatnál

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az adóhatóság a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál - értesült a Magyar Nemzet. 

A roma szervezet két képviselője okirat-hamisítás gyanúja miatt fordult a VIII. kerületi rendőrséghez, végül költségvetési csalás miatt az adóhivatalnál zajlik az eljárás. Rövid időn belül ez már a második eljárás a fővárosi roma szervezetnél. Január óta az önkormányzat által fenntartott szakiskola gazdálkodása miatt is nyomoznak. Az oktatási intézményben több tízmillió forint elköltése lehet problémás.

Szerző

Hamarosan alkotmánymódosítás?

Miközben ünneplik az alaptörvény aláírásának ötödik évfordulóját, a Fidesz várhatóan még a héten benyújtja az Országgyűlésnek a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó különleges jogrendet létrehozó, hatodik alkotmánymódosító javaslatát, amelyet így a két hét múlva kezdődő ülésén kezdhet tárgyalni a parlament - közölte Gulyás Gergely. 

A parlament törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke jelezte: az Országgyűlés már tárgyalja a "Pintér-csomagot", amellyel a hatóságok a jelenleginél hatékonyabban észlelhetik a terrorveszélyt. Az újabb alaptörvény-módosítás lehetővé tenné, hogy a katonaság is bevethető legyen, amikor a közvetlen terrorveszély elhárítására a rendőrségnek nincs elegendő ereje. Gulyás reményének adott hangot, hogy a többpárti egyeztetésektől távol maradó MSZP, továbbá a másik két ellenzéki frakció is támogatja majd a módosítást.

Szerző