Pótlóbuszok helyettesítik a vonatokat Siófok és Balatonszemes között

A dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése miatt péntektől június 10-ig pótlóbuszok viszik az utasokat Siófok és Balatonszemes között - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint az érintett szakaszon a buszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. A pótlás miatt a menetrendek változnak - tették hozzá. Május 9-ig a Budapest-Tapolca vonalon is módosítják a menetrendet a székesfehérvári állomás felújítása miatt. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Székesfehérvár érintése nélkül Pusztaszabolcs felé kerülnek - írták.

A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vasútvonalon is változik a menetrend május 9-ig, bizonyos vonatok kimaradnak, illetve rövidített útvonalon közlekednek - közölték. A Mávinform tájékoztatása szerint péntektől május 2-ig a Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között közlekedő G43-as vonatok csak Gárdonyig járnak és onnan térnek vissza Budapestre.

Szerző

Megdőlt a napi hidegrekord

A fővárosban dőlt meg a napi hidegrekord csütörtökön, kora reggel a János-hegyen mínusz 0,7 Celsius-fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország felett átvonult erős hidegfront mögött csütörtökre virradóra kiemelten a Nyugat- és az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegységben nagyobb területen 0 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A fővárosban is több helyen fagyott. Mostanáig az április 28-i budapesti minimumhőmérsékleti rekord mínusz 0,6 fok volt, ezt 1984-ben Pestszentlőrincen mérték. Most kora reggel a János-hegyen ennél egytized fokkal volt hidegebb.

A meteorológiai szolgálat kitért arra, hogy csütörtökön az ország felett melegfront vonul át. Ennek hatására dél, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, délen és keleten többfelé valószínű csapadék. Északnyugaton azonban már éjszaka csökken a felhőzet, és ott ismét lehet gyenge fagy. Az előrejelzés szerint csütörtökön a hőmérséklet délután általában 14 és 18 fok között alakul, de a Fertő tó környékén hűvösebb lesz. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Szerző

Orbán fiát a TEK hozta haza Afrikából - Lázár cáfol

Az Index információi szerint a Terrorelhárítási Központ munkatársai hozták vissza Budapestre Orbán Viktor miniszterelnök fiát, Gáspárt, amikor kiderült, hogy csatlakozott egy keresztény segélyszervezethez, és Kelet-Afrikába utazott. Orbán Gáspár 2014-ben hagyta abba a hivatásos futballt. Az akkor 22 éves focista, aki addig a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia igazolt játékosa volt, még a visszavonulásról szóló hír bejelentése előtt elutazott Magyarországról.

A hazai sajtó az Empower a Child nevű keresztény segélyszervezet Facebook-oldalán megjelent beszámolóból értesült a miniszterelnök második legidősebb gyermekének új, önkéntes munkájáról - emlékeztet a portál. Az angol nyelvű beszámoló szerint Orbán Gáspár egy egykori profi focista, aki felhagyott a hivatásával, amikor Isten az ő királyságát hívta szolgálni, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy nem Felcsúton játszott, hanem Ugandában tanított focizni gyerekeket.

Egy megbízható forrás az Indexet arról tájékoztatta, hogy a keresztény környezet ellenére itthon mégsem lelkesedtek annyira azért, hogy a miniszterelnök gyermeke egy komoly biztonsági kockázatot jelentő országban tartózkodik mindenféle személyi védelem nélkül. Ezért érte küldték a miniszterelnök személyi védelmét is ellátó Terrorelhárítási Központ (TEK) embereit. Az Index megkereste a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztályát, hogy pontosabb információkat kapjon az akcióról. A TEK néhány nappal később csupán egymondatos választ küldött kérdésekre, a terrorelhárítók nem cáfolták az értesülést. Ehelyett annyit közöltek, hogy a szervezet „a jogszabályban meghatározottak szerint a legfőbb ügyész és a miniszterelnök védelmét látja el”. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pedig annyit mondott, hogy az iroda ebben az ügyben semmilyen módon nem illetékes.

Lázár cáfol
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésre cáfolta az Index értesülését. Kijelentette: a portál újságírója hazudik, amikor azt állítja, hogy a TEK hozta haza a miniszterelnök fiát Afrikából.
Az Index helyreigazítást tett közé:
"A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan. Az információt, miszerint a TEK hozta volna haza Orbán Gáspárt, igyekeztünk körültekintően körbejárni, és megkérdeztük az érintett hivatalos szerveket. Ám hibáztunk, amikor az információt tényként kezeltük, miután a TEK-nek és a miniszterelnök szóvivőjének elküldött kérdéseinkben foglalt állításokra a válaszokban nem érkezett cáfolat. A hibáért az érintettek és olvasóink elnézést kérjük. "

Szerző
Frissítve: 2016.04.28. 19:54