Előfizetés

Így lopnák meg a Quaestor-károsultakat

Publikálás dátuma
2016.04.28. 21:22
FOTÓ: Népszava
Hamis fizetési felszólításokat küldött egy jogosulatlanul fellépő magánszemély egyes Quaestor-ügyfeleknek az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket - hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) csütörtökön. A társaság az ügyfelek bejelentései alapján büntető feljelentést tett a nyomozó hatóságnál.

A felszámoló közleménye szerint a szervezet nevével visszaélve egy magánszemély próbál tartozás címén pénzt kicsalni a Quaestor ügyfeleitől. A PSFN hangsúlyozta, a transzfermegbízások és tartozásra vonatkozó felszólítások, valamint vagyonkiadások teljesítéséhez szükséges transzferdíjak, továbbá az utalási költségek összegéről kizárólag hivatalos e-mail címről (transzfer@qepfa.hu) vagy tértivevényes levélben értesítik az érintetteket. A felszámoló semmilyen esetben nem használ ingyenesen létrehozható (például gmail, yahoo, freemail) levelezési címeket.

Az ügyfeleknek kiküldött levelek minden esetben tartalmazzák a megfizetendő összegről szóló előzetes költségkalkulációt, illetve más esetekben az elmaradt korábbi tartozás vagy transzferálási és utalási költség pontos levezetését is. A PSFN kéri, ha a Quaestor ügyfelei hasonló felszólítást kaptak, haladéktalanul forduljanak a felszámolóhoz (quaestor@psfn.huinfo@psfn.hu), hogy a szükséges jogi lépéseket megtehesse.

Tóbiás: 266 milliárdot nyúl le Matolcsyval a Fidesz

Publikálás dátuma
2016.04.28. 20:45
Az MSZP sajtótájékoztatója Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik az MNB alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz  - jelentette ki az MSZP elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Tóbiás József szerint felháborítja a lakosságot és sérti igazságérzetét, hogy "milliós fizetéseket oszt, és 266 milliárdot tud lenyúlni Matolcsy segítségével a Fidesz". Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője emlékeztetett rá: a bíróságnak kellett kimondani, hogy az MNB alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. 

Tóbiás József felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte "amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának", hogy "a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli". Hozzátette: az emberek életében nincs változás, nem érzik magukat biztonságban, miközben a hatalmon lévők "földeket, milliós fizetéseket osztogatnak maguknak".

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a jövő évi költségvetés előterjesztésekor elhangzott szavaira utalva, miszerint 2017-ben "mindenki egyet előre lép", Tóbiás József "pontosította" a politikust: "minden fideszes haver léphet előre egyet, miközben 4,5 millióan ugyanolyan helyzetben lesznek, mint 2016-ban".

Tóbiás József szerint el kell jusson az ország oda, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, mert a Fidesz nem akarja őket meghallgatni. Ezért kell népszavazás, hogy az emberek véleményt mondhassanak a Fidesz-kormányról - tette hozzá Tóbiás József az egyik debreceni bevásárlóközpont előtt tartott tájékoztatón, miközben az MSZP aktivistái a helyszínen gyűjtötték az aláírásokat. Ezzel összefüggésben Tóbiás József megjegyezte: a gyűjtés jól halad, már mindhárom kérdésben meghaladja a százezret az aláírások száma.

Elzárják Repülős Gizit

Jogerősen 30 napi elzárásra ítélte a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát lopás vétségének kísérlete miatt a Székesfehérvári Járásbíróság csütörtökön. 

A Székesfehérvári Törvényszéknek közleménye szerint a büntetésbe beszámítják azt az időt, amelyet a vádlott március 30-ától őrizetben, majd április 1-jétől előzetes letartóztatásban töltött. Az ítélet jogerős. A bíróság megállapította, hogy a sokszorosan büntetett előéletű vádlott március 30-án azért ment be egy velencei családi ház udvarára a csukott, de nem zárt kertkapun keresztül, hogy lopjon. Megpróbálta kinyitni a teraszon lévő nyílászárókat, de nem tudta, így anélkül távozott, hogy bármit is eltulajdonított volna. Egy járókelő megfigyelte, hogy mit tesz a vádlott, és értesítette a rendőrséget. Az idős nőt még aznap őrizetbe vették.

Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.