RTL: nem "enyhítenek" a híradón a plusz pénz miatt sem

Publikálás dátuma
2016.05.03. 15:16
Kolosi Péter - Népszava fotó/Tóth Gergő
Nem változik az RTL Klub Híradójának hangneme csak azért, mert a kormány engedélyezte a két vezető kereskedelmi tévének, hogy terjesztési díjat szedjenek a kábelszolgáltató cégektől – ezt Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója szögezte le a Népszabadságnak adott interjújában.  

Egyébként is, hálára semmi ok, a médiatörvény alapján a kormány dolga volt ezt a rendeletet megalkotni. Vártunk rá másfél évet. Azért üdvözöltük, mert ez egy nagyon jó hír az egész médiapiacnak. A régi gazdálkodási modell – mely szerint a nagy csatornák kizárólag reklámbevételekből élnek – tarthatatlan. Jó példa erre, ami Németországban történt. Ott eleinte a csatornák fizettek azért, hogy bekerülhessenek a kábelszolgáltató cégek előfizetői csomagjaiba, most már fordítva van - mondja Kolosi az interjúban.

Arra a kérdésre, hogy egyeztetett-e a tévétársaság a kormánnyal, a programigazgató nemmel felelt, majd jelezte: szerinte az történt, hogy a kormány is felismerte: a nagy televíziók működése e nélkül nem lehetséges. Ami pedig a jövőben a nézőkre háruló várható többletköltségeket illeti, Kolosi Péter szerint többségük örül, amiért eddig az RTL erején felül vállalta, hogy hazai gyártású produkciókba fektet. Hétköznapi főműsoridőben szinte kizárólag ilyen programok mennek. Évről évre nagyobb összeget szántunk a saját gyártású műsorokra, most ennek a tervezésnek biztosabbak lesznek a pénzügyi alapjai - tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható.

Szerző

PM: de bizony érinti a kvótaszavazás a nemzetközi kötelezettségeket

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője közölte: a Kúria kvótareferendumra vonatkozó döntése ellenére fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdés érinti Magyarország nemzetközi kötelezettségeit.

Bel- és igazságügyi kérdéseket - köztük a bevándorlást - az unió és a tagországok közötti osztott hatáskörben kell szabályozni. A PM-es politikus szerint a Kúria szűk körűen értelmezte a nemzetközi kötelezettségvállalás fogalmát. Jávor Benedek felhívta a figyelmet arra is, hogy a betelepítés nem jogi fogalom, így a népszavazási kérdés nem egyértelmű. A politikus megjegyezte: bízik abban, hogy a Kúria koherens marad a nemzetközi kötelezettségvállalás fogalmát illetően akkor is, amikor pártja paksi atomerőművel kapcsolatos népszavazási kérdéséről kell dönteni.

Szerző

Újabb halál a TV2-nél! Holtan találták az egyik legnépszerűbb riportert

Publikálás dátuma
2016.05.03. 14:44
Forrás: Wels Péter Mátyás/Facebook
Kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Wels Péter Mátyás, a TV2 hírműsorának egyik legismertebb riportere, aki egyik alapítója volt a Tényeknek - értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a riporter három napja nem jelent meg a munkahelyén, ezért kedden a kollégái elmentek a lakására, ekkor fedezték fel a tragédiát. Wels Péter Mátyás 46 éves volt. Értesülések szerint halálát nem ön- vagy idegenkezűség okozta.

A tévériporternek mostanában nem lehetett nagyon jó hangulata, legutóbbi ( május 1-ei) Facebook-megjelenése ez a fotó, amellyel megváltoztatta a borítóképét, és amihez nem fűzött kommentárt. 

A televíziótársaság a halálhírt közleményben tudatta az MTI-vel. Azt írták, hogy a Tények munkatársa tragikus hirtelenséggel hunyt el. Kollégái hiába hívták telefonon, nem érték el, ezért kedd délelőtt felkeresték otthonában. Mivel a csengetésre nem nyitott ajtót, a tűzoltókat és a mentőket is értesítették, így jutottak be a lakásba, sajnos azonban már későn. Wels Péter Mátyás "rendkívül tehetséges televíziós, kiváló kolléga és megbízható barát volt" - fogalmaztak. 

Wels Péter Mátyás 1999 óta dolgozott a csatornánál, ahol rengeteg interjút, riportot készített a cégcsoport hírműsorai számára, munkája mellett pedig dokumentumfilmet is forgatott. A TV2 osztozik a család gyászában és saját halottjának tekinti Wels Péter Mátyást - olvasható a közleményben.

Mint a Népszava is megírta, április végén meghalt Szabó Tibor, az a riporter, aki a Juhász Pétert lejáratni próbáló riport miatt hagyta ott még márciusban a TV2-t. A 44 éves tévés távozása után hétfőn csatlakozott az ATV csapatához. Pénteken váratlanul rosszul lett új munkahelyén, nem sokkal később pedig elhunyt - halálhírét az ATV is megerősítette.

Szerző