Előfizetés

"Savas" orvos - Szerződésbontást követel az Együtt

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményez Nyíri Gábor, az Együtt VI. kerületi önkormányzati képviselője annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül Terézváros azonnali hatállyal felmondja a lúgos támadás miatt elítélt gyermekorvossal kötött feladat-ellátási szerződést.

Egyúttal felszólítja Dr. Mayer Ákos Pétert, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatóját, az orvos régi ismerősét, valamint az orvossal kötött szerződést előterjesztő Simonffy Márta alpolgármestert, hogy álljanak a nyilvánosság elé, és tisztázzák, tudtak-e a gyerekorvos büntetőperéről, mielőtt a képviselőtestület elé került az orvossal kötött szerződés.

Terézváros képviselő testülete fél évvel ezelőtt vette tudomásul az orvosi praxis adás-vételét, ám ekkor nem kapott tájékoztatást az önkormányzattól, illetve kerületvezetéstől, hogy egy súlyos bűncselekmény gyanúsítottja kezd a hatodik kerületben praktizálni - írja a képviselő közleményében. Mivel a sajtóból már 2013 óta ismert az elkövetett bűncselekmény, teljesen életszerűtlen magyarázat a Fidesz-KDNP részéről, hogy a kerület vezetői közül senki sem tudott az orvos múltjáról.

Amint lapunk is megírta: első fokon négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, továbbá öt évig nem gyakorolhatja szakmáját B. Krisztián a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, aki az ellene felhozott vád szerint 2013-ban saját lakásában megverte, majd lúggal öntötte le volt szeretője ágyékát. Mindezt azért, mert a nő másfél év után szakított vele. Az ügyben korábban már folyt nyomozás, sőt, a férfi bíróság előtt is állt. Mivel ezalatt az ügyészség álláspontja szerint döntő érvényű bizonyítékot nem találtak B. ellen, így négy hónap előzetes letartóztatás után szabadon engedték. Renner Erika, a férfi áldozatának ügyvédje ezt nem hagyta annyiban, panaszt nyújtott be a Legfőbb Ügyészséghez. Ennek hatására a nyomozást újból elrendelték.

Offshore-vitanapot kezdeményezett az ellenzék

Az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről kezdeményezett parlamenti vitanapot az ellenzék. Az LMP által indított, csütörtökön beterjesztett beadvány szerint a vitanap témái az offshore vállalkozásokkal, az adóparadicsomokkal, illetve az adóelkerüléssel szembeni teendők lennének.

A javaslatot jegyző Schiffer András, az LMP frakcióvezetője minden tisztességesen működő demokratikus állam alapvető érdekeként hivatkozott az adóparadicsomok bezárására, a "kiszivattyúzott milliárdok" - írta - hiányoznak a közbevételekből, egyebek mellett az oktatásból és az egészségügyből.

Az ellenzéki politikus megtiltaná a közszférának, hogy offshore cégekkel szerződjön, emellett jelezte: uniós szinten is korlátozni, bojkottálni kellene ezen vállalkozásokat. Schiffer András célként jelölte meg a nemzetközi adóparadicsomok elleni egységes fellépést az EU-ban, továbbá az unión belüli adóparadicsomok felszámolását.

Kitért arra, hogy korábban a kormánypártok is kezdeményeztek nemzetközi egyeztetéseket, azonban ez "a törekvés elhalt", értékelése szerint a kormány nem fellép az adóparadicsomok ellen, hanem megpróbál versenyezni velük.

lásd még: Offshore-botrány magyar szereplőkkel

Kövér László, amint az emberi méltóságról értekezik

Publikálás dátuma
2016.05.05. 13:54
Lengyel-magyar dwa bratanki - A boldog Kövér László, amint godadja a lenygel szenátus elnökét május 2-án - MTI Fotó: Soós Lajo
Az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért száll síkra, és a családon alapuló társadalom mellett áll ki - ezt a magyar parlament elnöke mondta a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilapnak adott, ám az MTI által is gondosan közreadott interjújában. Kövér László tette ezt abból az alkalomból, hogy a nyugat-lengyelországi Poznanban részt vett a lengyel szejm és a szenátus összevont, a kereszténység felvételének 1050. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi ülésén.

Nos, mélyüljünk el a keresztény, ám parlamenti elnökként az ellenzékkel közismerten keménykezű fideszes gondolataiban: 

- A  keresztény kultúrájú Európában még az ateisták is valójában keresztények, hiszen a nyugati civilizáció értékrendje kihat mindnyájunk gondolkodására, nyelvezetére és magatartására.

- Az uniós szinten az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is éppen az ilyen civilizációs szabályok megőrzéséért szállnak síkra", és a családon alapuló társadalom mellett áll ki. Mert az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja.

 - Az európai törésvonal túloldalán a korlátlan személyes szabadságot valló tömörülések állnak.

- A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média, a jelenség a demokráciát veszélyeztető halálos fenyegetés.

- Az oktatásnak kiemelt szerepe van az értékközpontú társadalom megőrzésében. Nem véletlen, hogy a legélesebb magyarországi vita jelenleg éppen az oktatás formájáról zajlik.

- A rendszerváltás utáni magyar kormányok közül semelyik sem tett annyit a fiatalokért, az ő fejlődési esélyeikért és a méltó életük lehetőségéért, mint a jelenlegi kabinet.