Zugló jegyzője feladta, benyújtotta a lemondását

Publikálás dátuma
2016.05.06. 14:00
Forrás: Zugló/Facebook
Benyújtotta lemondását Hoffmanné Dr. Németh Ildikó, Zugló Önkormányzatának jegyzője. A közigazgatásban kiemelkedő eredményeket elérő szakember 2015 januárjától töltötte be a jegyzői tisztséget. Hoffmanné Dr. Németh Ildikó jogviszonya július 2-i határidővel szűnik meg - tudatja honlapján a XIV. kerületi önkormányzat.

Nagyon sajnálom Jegyző asszony lemondását, akivel kiváló munkakapcsolatom volt, és aki az elmúlt bő egy évben kimagasló munkát végzett a Polgármesteri Hivatal élén – mondta el Karácsony Gergely, Zugló polgármestere.

A korábban felgyülemlett elmaradásokból nagyon sokat ledolgozott a Jegyző asszony által vezetett hivatal, többek között közel felére csökkent az építésügyi hatóság ügyhátraléka, látványosan javult az adóbeszedés hatékonysága, kiválóan vizsgázott az új zuglói szociális modell, és az önkormányzat jelentős lépéseket tett a felelős és átlátható gazdálkodás irányába. Zugló hálás lehet Hoffmanné Dr. Németh Ildikónak - méltatta a távozó munkatársat a polgármester. Karácsony Gergely azt is hozzátette: Sajnálom, hogy a rendkívül átpolitizált zuglói képviselő-testület nem értékelte eléggé az általa végzett szakmai munkát.

Az új jegyző kiválasztása során is csak a szakmai szempontokra leszek tekintettel, hogy a hivatal politikamentesen, kizárólag szakmai alapon végezze a munkáját – szögezte le a polgármester.

Szerző

Ingyenwifi a III. kerületben

Publikálás dátuma
2016.05.06. 13:41
Illusztráció/Thinkstock
Ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás indul a főváros III. kerületében, az Óbuda Napja rendezvénysorozaton, amelyet pénteken és szombaton tartanak - közölte az önkormányzat.

A fejlesztés első ütemében a Fő téren, a Zichy udvarban és a Szentlélek téren internetezhetnek a kerületben élők és az oda látogatók - olvasható a közleményben. Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere egyebek mellett azt mondta: szeretnének tovább lépni, és az ÓbudaFree wifihálózatot kiterjeszteni a kerület közösségi házaira és szakrendelőire is.

A felhasználók regisztráció után - amelyet Facebook-fiókjukkal is megtehetnek - használhatják az ingyenes vezeték nélküli internetet.

Később olyan helyszíneken is ingyenesen böngészhetnek, mint a Fővárosi Nagycirkusz, a Belvárosi Színház, a Városligeti Műjégpálya vagy a Westend City Center.

Szerző

Trump magasról tesz a Rolling Stones-ra

Publikálás dátuma
2016.05.06. 12:59
Fotó: Mark Lyons/Getty Images
A republikánus elnökjelölt-aspiráns továbbra is felhasználja a Rolling Stones dalait kampányeseményein, bár a zenekar szerdán közleményben szólította fel arra, hogy ne tegye ezt.

Sok számot használunk fel, megvannak a jogok, mindig megvásárolom őket - reagált a szupergazdag Trump, hozzátéve: joguk van a dalok használatára, és szereti Mick Jaggert, valamint az együttes dalait.

Fotó: Mark Lyons/Getty Images

Fotó: Mark Lyons/Getty Images

Az elnökjelölt-aspiráns, aki rendszerint egy-egy Stones-világsláger ritmusára vonul fel a kampányrendezvények színpadára, a brit zenekarnak arra a levelére válaszolt, melyben kijelentették, sosem adtak engedélyt, hogy Trump kampányában a dalaikat játssza. Fel is szólították, hogy azonnal hagyjon fel zenéjük bárminemű használatával.

Nemcsak a Stones tiltotta meg Trumpnak, hogy zenéjével kampányoljon, Adele brit popsztár, Steven Tyler, az Aerosmith énekese és Neil Young is tiltakozott dalaik politikai célú használata ellen. Az ő kérésüket Trump tiszteletben tartja.

Szerző