Holttestet találtak a kigyulladt kisapáti házban

Lakástűzben meghalt egy ember szombaton reggel a Veszprém megyei Kisapátiban - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Bakos György elmondta: a ház egyik szobája lángolt, és a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A tűzoltók a kiégett szobában találtak rá a holttestre. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Szerző

Kényszerleszállást hajtott végre egy siklóernyős Óbudán

Kényszerleszállást hajtott végre egy motor nélküli siklóernyős Budapest III. kerületében, Óbuda hegyvidéki részén péntek kora délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, hogy a sportoló a Testvérhegyi lejtőnél landolt egy intézmény területén.

Elsőként a fővárosi hivatásos tűzoltók értek ki a siklóernyőshöz, akik a tulajdonos megérkezéséig biztosították a helyszínt és a bejutást az intézmény területére. A siklóernyős megsérült, a mentők vizsgálják, majd kórházba szállítják - tette hozzá.

Az MTI információi szerint a sportoló a Fővárosi Vízművek területén ért földet.

Szerző

Lángokban állt a társasház - Kimenekítették a lakókat - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.05.06. 16:28
MTI Fotók: Vajda János
Eloltották a miskolci társasházban keletkezett tüzet a tűzoltók péntek délutánra, a kimenekített hatvan lakó közül tizenhatan már visszatérhettek otthonukba - tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A közlemény szerint a Corvin utcai húsz lépcsőházas társasház tetőszerkezete gyulladt ki. A tűz a húszból négy lépcsőházat érintett, a tetőszerkezet azon a részen szinte teljes egészében leégett. Négy lakás lakhatatlanná vált a tűzben, így tizenhét ember rokonoknál tölti az éjszakát.

A lángok megfékezésén mintegy negyven tűzoltó dolgozott. A tűzvizsgálat még tart.

A tűzoltók létrás járművel a veszélyesen lógó tárgyakat is eltávolították a tetőszerkezetről. A tűzben senki sem sérült meg.

Szerző
Frissítve: 2016.05.06. 22:08