Lúggal öntötte le exét - Döntött az orvosról Terézváros

Azonnali hatállyal felmondják az egészségügyi ellátási szerződést azzal a kft.-vel, ahol B. Krisztiánt foglalkoztatták - döntött hétfőn a terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésén.

A képviselő-testület mai ülésén az alábbi határozatokat fogadta el:

1. Azonnali hatállyal felmondja az egészségügyi ellátási szerződést a Szociális Oktatási és Szervezési Kft.-vel, és megbízza a polgármestert a felmondás aláírásával. (Ez a vállalkozás foglalkoztatja B. Krisztiánt.)

2. Megbízza a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatot (TESZ), hogy működjön közre az idáig B. Krisztián által ellátott gyermekháziorvosi körzetben az alapellátás biztosításában.

3. Vállalja, hogy biztosítja a TESZ számára a körzet ellátásához szükséges forrásokat.

A határozatokat a képviselő-testület egyhangúlag fogadta el. Ezzel kinyilvánította: nem kíván ilyen súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni, továbbá azt is, hogy amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a kft-vel a szerződést.

Mint megírtuk: múlt héten ítélték négy év börtönre B. Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját aljas indokból elkövetett, maradandó károsodást okozó testi sértés és kifosztás miatt. B. Krisztián bosszút akart állni volt barátnőjén, egy injekcióval elkábította, majd lúgot öntött a nemi szervére. Közleményükben azt írják, "amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a kft-vel a szerződést".

Szerző

Navracsics elmondta, milyen Európát szeretne

Publikálás dátuma
2016.05.09. 16:54
FOTÓ: Népszava
Olyan egységes Európa építésére kell törekedni, ahol teljes mértékben tiszteletben tartják a sokszínűséget - mondta az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős tagja hétfőn Budapesten.

Navracsics Tibor az Európai Bizottság magyarországi képviselete és az Európai Parlament (EP) magyarországi információs irodája által az Európa-nap alkalmából adott fogadáson emlékeztetett: az úgynevezett Schuman-nyilatkozat, amelyhez a mai Európa-nap kötődik, azt vázolta fel, hogy először konkrét eredményekre, sikerekre van szükség, amelyek de facto szolidaritást teremtenek az európai országok között, és ezt követheti az integráció. Mostanában viszont azt látni, hogy ez a de facto együttműködés nagy nyomás alatt áll - tette hozzá.

Úgy vélte, az európai integráció elindításakor látszott, hogy az első lépesnek a francia-német megbékélésnek, a bizalmatlanság megszüntetésének kell lennie, a két világháború nyomait eltüntetve. A francia-német barátság mára valóban sikertörténet lett - mondta. A biztos kiemelte: manapság azonban egyfajta bizalmatlanság tapasztalható a nyugat- és a közép-európai országok, az EU régi és új tagállamai között. Mindkét felet meg kell hallgatni, de néha úgy tűnik, mintha más unióban élnének a nyugati és másban a közép-európai országok, és mintha mindegyik csak a saját érveit hallaná meg, csak a saját jövője érdekelné - közölte.

Navracsics Tibor szerint ezért arra kell törekedni, hogy újra összehozzák az embereket, a politikusokat, meg kell szüntetni a különbségeket és egységes EU-t kell építeni. Azon kell dolgozni, hogy a megbékélés legyen jellemző az unióban, mert csak így lehet erős - hangsúlyozta. Hozzátette: nyitott és toleráns társadalomra van szükség, amely híd lehet az unión belül a nemzetek között.

Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője arról beszélt, hogy ezen a napon az Európai Uniót és Magyarország uniós tagságának 12. évfordulóját ünnepeljük. Az elmúlt napokban a bizottság és az EP magyarországi képviselete több kulturális és sportrendezvényt rendezett szerte az országban, például vasárnap Budapesten 12 kilométeres futóversenyt tartottak - idézte fel.

A képviseletvezető hangsúlyozta: bár az EU-nak jelenleg sok kihívással kell szembenéznie, egyértelmű, hogy ez az értékalapú közösség előnyös minden tagállamnak és európai polgárnak, ezért érdemes ünnepelni a mai napon. Május 9-e, az Európa-nap az európai béke és egység ünnepe, az Európai Unió 28 tagállamában az EU létrehozásához vezető, történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulójáról emlékeznek meg. Robert Schuman egykori francia külügyminiszter 1950. május 9-én vetette fel a mai EU elődjének tekinthető Európai Szén- és Acélközösség, a Montánunió létrehozását.

Szerző

Népszavazás - 125 ezer aláírást gyűjtöttek össze Nyakóék

Publikálás dátuma
2016.05.09. 16:37
Az MSZP áprilisi aláírásgyűjtő akciója Budapesten Tóbiás Józseffel és Nyakó Istvánnal. MTI Fotó: Marjai János
Százhuszonötezer támogató aláírását tartalmazó népszavazási aláírásgyűjtő íveket mutattak meg szocialista politikusok hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Az MSZP az állami földek eladásának tilalmával és az állami cégvezetők bérplafonjával kapcsolatos népszavazásokhoz gyűjt aláírásokat.

Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese azt mondta: az ívek megmutatásával kívánnak reagálni az aláírások összegyűjtésével kapcsolatos kormánypárti kételyekre. Jelezte, országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be, amelyben azt követelik, a parlament döntsön úgy: bevárja a két szocialisták által támogatott népszavazási kezdeményezést, majd biztosítja, hogy azokról a kormány által kezdeményezettel egy napon szavazhassanak a választópolgárok. Mint mondta, garanciát várnak arra, hogy kezdeményezésüket a Fidesz támogatja, ezért addig nem adják le az aláírásokat a Nemzeti Választási Irodának. Hozzátette: ha most leadnák az aláírásokat, azzal befejeződne az aláírásgyűjtés, de az MSZP-nek az a végső célja, hogy kötelező érvényű népszavazást tartsanak erről a két kérdésről.

Elmondta, ha ősszel nem kettő, hanem egy népszavazás lenne, azzal nagyjából hatmilliárd forintot lehetne megtakarítani. Azt valószínűsítette, hogy az MSZP által támogatott népszavazásokhoz összegyűlik a szükséges 200-200 ezer aláírás, és novemberben lehetne azokról voksolni. Nyakó István szocialista politikus úgy értékelt: a két népszavazás Magyarországról, a magyar emberekről és "azokról az élősködőkről" szól, akik a magyar embereken uralkodnak. Ez egy Fidesz-ellenes népszavazás - hangoztatta. 

Szerinte a két népszavazási kérdés túlmutat önmagán, azok a 0,9 százalékos nyugdíjemelésről is szólnak, hiszen közben az állami vezetők fizetését 250 százalékkal emelte meg a Fidesz. A kérdések szólnak az oktatás válságáról, az egészségügy kritikus állapotáról, az urizálásról, a lopásról, a kisvasutakról, a pökhendiségről. Hozzátette: azok, akik erről akarnak szavazni, írják alá az aláírásgyűjtő íveket. Hívjon minket, házhoz megyünk és aláírhatja a Fidesz-ellenes népszavazás aláírásgyűjtő ívét - közölte.

Nyakó István bírálta a Ház előtt lévő népszavazási törvénymódosítást, szerinte azt nem a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) javaslatai alapján készítették, ugyanis ezt a kérdést az NVB nem tárgyalta. Vitatta, hogy könnyebb lesz népszavazást tartani a módosítás után, mert egy aláírásgyűjtő ívért ezer forintot kérnek, így ha valaki 250 ezer aláírást össze akar gyűjteni, akkor negyvenmillió forinttal kell rendelkeznie. A sajtótájékoztatón a két szocialista politikus tíz papírdobozban mutatta meg az aláírásokat.

A kormány kvótareferendumára vonatkozó kérdésre Gőgös Zoltán azt mondta, álláspontjuk kialakításával megvárják a jogorvoslat végét, mert alkotmányellenesnek tartják a kérdést. Hozzátette: egyelőre migránst csak a Fidesz-kormány hozott Magyarországra, a letelepedési kötvények révén a kormány 16 ezer migránst fogadott be. Miről beszél a Fidesz? - firtatta a népszavazás célját.

Szerző