Büdzsé - Orbán "eszement szórakozására" költenek

A zsarnokok és az erkölcsi nullák költségvetésének nevezte a 2017-est Szabó Tímea, a PM független képviselője, aki szerint 8 millió ember elszegényedése várható.  

A PM tiltakozik a zsarnokság és az eszement pénzszórás költségvetése ellen - jelentette ki  a politikus, aki 120 milliárd forintos átcsoportosítást javasolt az egészségügyi dolgozók béremelése érdekében. Gyermekétkeztetésre további 50 milliárd forintot költene, 15 ezer forintra emelné a családi pótlékot és bevezetné az alapjövedelmet - ismertette kezdeményezéseit a képviselő, aki a nettó minimálbért 100 ezer forintra emelné.

Bírálta, hogy "nem a gyermekek sportjára költenek, hanem Orbán Viktor eszement szórakozására", például nemzeti lovardára 2 milliárd forintot. Sérelmezte a közmunkaprogram forrásainak mérséklését, de azt is, hogy kevesebb jut szolgálati nyugdíjra, a rokkantak támogatására vagy árvaellátásra, családi pótlékra. Feltette a kérdést: mire fordítja a kormányzat az egészségügy 160 milliárdos többletét? Attól tartott: béremelésre ebből nem jut, sem a budapesti kórházak fejlesztésére, miközben új szuperkórházat tervez a kabinet.

Szerző

Kiss László bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától

Ma délelőtt, ügyvédek jelenlétében Kiss László felkereste egykori áldozatát, Takács Zsuzsannát, akitől bocsánatot kért, és bocsánatot is nyert - mondta ma délután Százhalombatta polgármestere a rendkívüli képviselő-testületi ülés előtt az Indexnek.

Vezér Mihály a lapnak arról is beszélt, hogy már ma délután leszedik Kiss László nevét a róla elnevezett sportuszoda épületéről. Az előterjesztés szerint Városi Sportuszoda lesz az új neve.

Lásd még: Kiss lemondott díszpolgárságáról - Biszku segített a volt úszóknak?

Szerző

Együtt: több forrás kell az oktatásra és egészségügyre

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja a költségvetésben nagyobb összegeket fordítana a jövőben hasznosuló területekre, például az oktatásra, az egészségügyre, a korai fejlesztésre, az egészségmegőrzésre és az innovációra.

Szelényi Zsuzsanna szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Magyarország legfontosabb problémájának nevezte, hogy a lakosság nem látja maga előtt, hogy milyen jövő vár rá. A 2017-es költségvetés is a jelennek szól, nem mutatja be, hogy hogyan segíti elő a stabil, megbízható holnapot - fogalmazott.

A kormány nem gondolkozik felelősen a költségvetésről, a büdzsében legalább ezer milliárd forintot nem a megfelelő célokra fordítanak - bírált a független képviselő. A presztízsberuházások közé sorolta a kormányzat Várba költözését, a Liget-projektet vagy a Magyarország érdekét "egyáltalán nem szolgáló" paksi bővítést.

Szelényi Zsuzsanna elmondta, módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy kiépítsék a nők és kiskorúak védelmét szolgáló isztambuli egyezmény végrehajtását segítő intézményrendszert. Egy másik módosító javaslatával pedig azt kezdeményezi, hogy a büdzsé támogassa a családi napközik és bölcsődék fenntartását.

Szerző