Ujhelyi: Orbánnak nincs helye a Néppártban

Publikálás dátuma
2016.05.29. 19:10
FOTÓ: Népszava
Orbán Viktor és a Fidesz az, amelyiknek régóta nincsen helye az Európai Néppárt (EPP) sorai között - üzente Ujhelyi István az európai jobboldalnak annak alkalmából, hogy az EPP ma ünnepli negyvenedik születésnapját. 

A szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő szerint a kormányfő Putyin árnyékában settenkedik, s populista erőként támogatja az Unió szétverését. "Orbán az, aki szembeköpi a keresztény-konzervatív értékeket, aki lebontja a kooperatív néppárti európaiság utolsó kapaszkodóit is" - vélekedett Ujhelyi aki úgy látta, most, amikor a kormány ismét milliárdokat költ EU-ellenes kampányra, tisztázni kell néhány fontos tényt, és üzenni a Néppártnak is, hogy "ők is megértsék". Hozzátette, a miniszterelnök még mindig baloldali összeesküvés-elméleteket gyárt, miközben az ő jobboldali "elvtársai" uralják és irányítják az európai közösséget, javasolnak és hoznak döntéseket kvótákról. "Amikor Brüsszelnek üzen, valójában nekik üzen; de ezt elég lenne például a mostani születésnapi rendezvényen személyesen elmondania" -írta.

Szerző
Témák
Ujhelyi Néppárt

Ön nyert a hatos lottón? Nézze meg!

Publikálás dátuma
2016.05.29. 18:56
FOTÓ: Thinkstock
A múltheti telitalálatot követően a 21. héten 60 millió forintos téttel zajlott a hatoslottó sorsolása, ám a főnyeremény most nem talált gazdára. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:
    
 2 (kettő)
10 (tíz)
23 (huszonhárom)
28 (huszonnyolc)
38 (harmincnyolc)
42 (negyvenkettő)
    
Nyeremények: 

6 találatos szelvény nem volt;                               
az 5 találatos szelvényekre 214 375;
a 4 találatos szelvényekre 5585;
a 3 találatos szelvényekre 1370 forintot fizetnek.

Szerző
Témák
hatos lottó

DK: saját kezűleg növeli az éhezést a Fidesz

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre azzal, hogy elutasította a gyermekéhezés megszüntetését célzó, Nemzeti minimum nevet viselő kezdeményezést.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap úgy fogalmazott, amikor vége lesz a gyerekprogramoknak és elfogynak a vattacukrok, újra 50 ezer magyar gyermek fekszik le korgó gyomorral.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint ugyanis a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka, tehát a magyar gyerekek csaknem fele szegénységben él - fejtette ki a politikus, aki szerint 2007-ben a Gyurcsány-kormány alatt ez a mutató csak 7 százalék volt.

A DK szóvivője azt írta: az Orbán-kormány a gyermekéhezésre szavazott, amikor elutasította a Nemzeti minimum javaslatot, amelyet minden párt aláírt. "Miközben tehát a kormány azon siránkozik, hogy miért nem születik több gyerek Magyarországon, saját kezűleg növeli a gyermekéhezést" - tette hozzá.  Gréczy Zsolt pártja nevében felszólította a kabinetet, hogy nyújtsa be újra és szavazza meg a gyermekéhezés elleni javaslatot.

Szerző