Előfizetés

Offshore-botrány - A Fidesz az ellenzéket feketítette

Publikálás dátuma
2016.05.30. 17:43
Illusztráció: Thinkstock
A Fidesz szerint az ellenzék tele van offshore ügyekkel, és éppen azok kezdeményeztek parlamenti vitanapot erről a jelenségről, akikről hétről hétre derülnek ki újabb információk.  A Demokratikus Koalíció szerint viszont a Fidesz bukott offshore cégekkel, ezért a párt országgyűlési határozatban kezdeményezi, hogy a parlamenti képviselőknek, illetve családtagjainak ne lehessen offshore cégük.

Vadai Ágnes feleslegesnek nevezte a témában tartott parlamenti vitanapot, mondván, az offshore-ról nem vitatkozni kell, hanem tiltani kell azt. Jelezte, a DK-ban politizáló független képviselők ezért fel sem szólalnak az ellenzéki kezdeményezésű vitanapon. A képviselő megjegyezte, a Fidesz korábban attól volt hangos, hogy leszámol az offshore-lovagokkal, mára azonban úgy tűnik, "hogy az offshore-lovagok számoltak le a Fidesszel", mert ennyi offshore-ügy soha egyetlen magyar parlamenti pártról nem derült ki, mint a kormánypártról.

Ezzel szemben a Fidesz szinte az összes ellenzéki pártra próbálta áthárítani az ügyet, mondván, hogy lebukott már az MSZP, a DK, a Jobbik, és most kiderült, hogy az Együtt körül is újabb offshore-botrány van, hiszen az Együtt egyik legnagyobb támogatója éppen panamai bejegyzett székhellyel rendelkezik - mondták, megjegyezve, hogy  a baloldal mindegyik korábbi miniszterelnöke érintett volt offshore ügyekben. Medgyessy Péterrel kapcsolatban az Alstom-pénzeket említették, Gyurcsány Ferenc esetében pedig azt mondták, "a mai napig nem tudjuk, hogy az Altus Luxemburg cég alapító tőkéjét miből és hogyan juttatta el Luxemburgba", és Bajnai Gordon is egy offshore cég vezetője, egy ciprusi cég igazgatója volt.

Betilthatják az offshorozást a képviselőknek

A Demokratikus Koalíció politikusai országgyűlési határozatban kezdeményezik, hogy a parlamenti képviselőknek, illetve családtagjainak ne lehessen offshore cégük - közölte a párt alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Vadai Ágnes feleslegesnek nevezte a témában tartott parlamenti vitanapot, mondván, az offshore-ról nem vitatkozni kell, hanem tiltani kell azt. Jelezte, a DK-ban politizáló független képviselők ezért fel sem szólalnak az ellenzéki kezdeményezésű vitanapon. A képviselő megjegyezte, a Fidesz korábban attól volt hangos, hogy leszámol az offshore-lovagokkal, mára azonban úgy tűnik, "hogy az offshore-lovagok számoltak le a Fidesszel", mert ennyi offshore-ügy soha egyetlen magyar parlamenti pártról nem derült ki, mint a kormánypártról.

Molesztálás - Fiatal lányokat zaklatott a népszerű kajakedző

Publikálás dátuma
2016.05.30. 17:13
Illusztráció: Thinkstock
Interneten molesztált fiatalkorú lányokat egy ötvenes éveiben járó kajakedző - a Blikk értesülései szerint. 

A lap a történtekről, azt írta, a tréner egy "közösségi oldalon írt szexuális tartalmú üzeneteket tizenhárom-tizenhat esztendős tanítványainak". A jelenleg Zala megyében tevékenykedő szakember több kiemelkedő versenyzőt, olimpiai bajnokokat is edzett korábban. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak, így az ügyben nem tudnak érdemben nyilatkozni. ,,Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu sportágban" - mondta a szövetség közleményében.