A Jobbik perli Bánki Eriket

A Jobbik szégyenteljesnek tartja, hogy "a Fidesz korrupt politikusai" nem mernek az érintettek szemébe nézni, bátorságuk csak a sajtón keresztül történő üzengetésekig terjed. Az ellenzéki párt a fideszes Bánki Erik hétfői sajtótájékoztatójára reagálva jelezte: az ott elhangzott rágalmak miatt jogi úton vesznek elégtételt.

Előzőleg Bánki Erik arról beszélt, hogy a Fidesz szerint az ellenzék tele van offshore ügyekkel, és éppen azok kezdeményeztek parlamenti vitanapot erről a jelenségről, akikről hétről hétre derülnek ki újabb információk. A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke azt mondta, "lebukott már az MSZP, a DK, a Jobbik, és most kiderült, hogy az Együtt körül is újabb offshore-botrány van, hiszen az Együtt egyik legnagyobb támogatója éppen panamai bejegyzett székhellyel rendelkezik".

A Jobbik közleményében azt írta: az offshore-ozó Horváth Zsolt, Kerényi János és Andy Vajna pártjának szóvivője saját sajtótájékoztatójáról menekült el mikor az egyik megrágalmazott szembesíteni kívánta őt hazugságaival. Ma Bánki Erik még tovább ment, már egyenesen "pénzek parkoltatásával és Magyarországra  irányításával" rágalmazza meg a Jobbikot - közölték, hozzátéve: a bíróságról Bánki Eriknek nem lesz olyan könnyű elmenekülnie, mint a múlt héten Halász Jánosnak.

Szerző

Újra bírálta az Orbán-kormányt az USA

Publikálás dátuma
2016.05.30. 21:49
Sarah Sewall. FOTÓ: Win McNamee/Getty Images
Az Egyesült Államok továbbra sem tartja megnyugtatónak a jogállamiság helyzetét Magyarországon: ezen a téren inkább romló, mintsem javuló tendenciákat tapasztal, emiatt továbbra is folyamatosan hangot fog adni aggodalmainak a jövőben is - mondta a Klubrádióban Sarah Sewall. 

Az amerikai külügyi államtitkár emlékeztetett, hogy bár Magyarország kinyilatkoztatja, hogy az Európai Unió és NATO aktív tagja és továbbra is szövetségese kíván maradni, ám a kormány ezen szervezetek hitvallásával szembemegy. A kvótareferendummal kapcsolatban azt mondta, az Egyesült Államok tiszteletben tartja, hogy a különböző országok miként intézik határaik védelmét és hogy milyen gyakorlatot követnek migránsügyben, ugyanakkor az USA azon van, hogy az országok világszerte respektálják a menekültek státusára vonatkozó nemzetközi szerződéseket. Sewall úgy látja, hazánk olyan útra lépett, melyen központosítják a hatalmat, korlátokat emelnek azon intézmények munkája elé, melyeknek függetlennek kell lenniük és az lenne a feladtuk, hogy kritikusak legyenek a politikai hatalommal szemben és biztosítsák és érvényre juttassák a valódi jogállam működését.

Szerző

Vitára hívták az "ingyensöröző" Kósa Lajost

Publikálás dátuma
2016.05.30. 21:30
Kósa a múlt héten hasonlította az "ingyen sörhöz" az alapjövedelmet. FOTÓ: Népszava
Nemcsak teljes tájékozatlanságról tanúskodott Kósa Lajos legutóbbi nyilatkozata az alapjövedelemről, de súlyosan megsértette a magyar embereket - írta nyílt levelében Szabó Tímea, miután a Fidesz-frakcióvezető többek közt az "ingyen sörhöz" hasonlította az alapjövedelem elképzelését. 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke reméli, hogy a Fidesz és annak képviseletében Kósa képes az eddigieknél meggyőzőbben kifejteni, miért ellenzi az alapjövedelmet, amely a magyarok 76 százalékának - köztük a Fidesz-szavazók 74 százalékának - támogatását élvezi. Szabó nyilvános vitára hívta Kósát, mivel "ahogy a fidesz.hu-n is áll, a párbeszéd vezethet megoldáshoz".

Szerző