Németh Szilárd: le kellett volna váltani KGBélát

Már régen "le kellett volna váltania" Vona Gábornak, a Jobbik elnökének Kovács Bélát, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjét - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kedden a köztévének.

Az alelnök szerint a kémügybe keveredett "KGBéla" nem magányosan, hanem hálózatnak dolgozva, idegen hatalom érdekében munkálkodott a Jobbik színeiben. "A Jobbiknak ezek szerint az elvek nem számítanak, hanem kizárólag a pénz és a hatalom" - mondta, hozzátéve: már az is régóta tudott, hogy Kovács Béla a Jobbik egyik legnagyobb támogatója.

Németh Szilárd a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülése után adott interjút, és kijelentései egy részét az ott elhangzottak alapján tette. Az ülésen egyebek mellett azzal foglalkoztak, hogy milyen kapcsolatban állt Kovács Béla a múlt héten Oroszországnak való kémkedéssel meggyanúsított Mateusz Piskorski lengyel politikussal.

Szerző

Köztévés pénzszórás - Nem nyomoznak Várhegyi ellen

Publikálás dátuma
2016.05.31. 19:55
FOTÓ: Népszava
Bűncselekmény hiányában elutasította Szigetvári Viktor feljelentését a rendőrség a közmédia egyik cégének honlapvásárlásai miatt. 

Az Együtt elnöke márciusban jelentette az ügyet a hatóságoknál, miután a Direkt 36 kiderítette, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik cége, az Új Média és Teletext Kft. 2014 májusában 110 internetes oldal megvásárlására 120 millió forintot költött. Az eladó egy olyan cég, amely Várhegyi Attila, akkori MTVA-tanácsadó családtagjainak többségi tulajdonában volt. A weblapok egymáshoz hasonlóak voltak, domain neveik pedig településnevekből és a híradó szóból álltak. Várhegyi egykor Szolnok polgármestere volt, államtitkárként, a Fidesz választmányi elnökeként és pártigazgatójaként is dolgozott. 2002 őszén folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt ítélték el.

Szerző

Fizetős lesz az RTL Klub

Publikálás dátuma
2016.05.31. 19:46
FOTÓ: Népszava
Július 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is a kábelszolgáltatóknak - közölte kedden az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya.

Egy április végi kormányrendelet tette lehetővé, hogy főadójuk műsoráért pénzt kérjenek a kábelszolgáltatóktól; a díj a közzétételtől számított harmincadik naptól, azaz június 30-tól él, a szolgáltatóknak pedig kilencven nap áll rendelkezésére, hogy kedvezményesen megállapodjanak az RTL Klubbal a díjszabás közzétételétől.

A csatorna azt közölte: a szolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint, amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi, de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra szerződő partnerek így az RTL indulóára akár 135 forint is lehet.

Az RTL Klub honlapján közzétett ismertető azzal magyarázza az intézkedést, hogy az utóbbi években megváltozott a csak reklámbevételre alapuló televíziós üzleti modell. Megemlítették: jelenleg Magyarországon mintegy 90-100 kábelcsatorna érhető el, amely eddig egyszerre részesült a kábeldíjakból és a reklámpiaci bevételekből. 

Az RTL áraik kialakításakor figyelembe vették a piaci visszajelzéseket, így például azt, hogy mindenkire azonos ár vonatkozzon. A díjszabás teljesen átlátható és minden műsorterjesztőre egyformán érvényes attól függetlenül, hogy 100 vagy 100 000 előfizetője van - jegyzik meg. Közölték: minden szolgáltató maga dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre vagy nem.

A tájékoztatás szerint a műsordíj megállapításakor figyelembe vették az előfizetők és a műsorterjesztők érdekeit is, és olyan árazást vezettek be, amely szerintük minden műsorterjesztő számára kigazdálkodható. Ez alapján önmagában azért, mert az RTL Klub a továbbiakban pénzbe kerül a műsorterjesztőknek, szerintük jelentős előfizetői áremelés nem valószínű.

A közlés szerint a nézettségi adatok mellett az ár kialakításakor figyelembe vették többek között a műsorterjesztési piacon alkalmazott árazásokat, a csatorna műsoridejét és jellegét, továbbá a saját gyártású műsorok egyediségét és színvonalát. A legtöbb és legsikeresebb helyi tartalmat az elmúlt években rendre az RTL Klub készítette - írták.

Az új rendszer példájaként említik, hogy Csehországban és Szlovákiában, ahol a nagy csatornák jelen vannak a szabadon fogható ingyenes platformban, de egyben a terjesztők fizetnek azért, hogy a kábelcsomagjaikban terjesztik a csatornákat. Az RTL Klubnak transzparensen kell eljárni a folyamatban a csatorna "Must offer" jellege miatt, azaz szerződéskötési kötelezettség terheli a műsorterjesztőkkel, amennyiben azok elfogadják az általános szerződési feltételeket (ÁSZF) és egyedi szerződést kötnek a csatornával 

Szerző