Pénzhiány a közmédiában?

Publikálás dátuma
2016.06.03. 21:57
FOTÓ: Népszava
Kétségessé vált az M5 csatorna szeptemberi elindítása, mivel az M4 Sport az olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság évében nagyon sok pénzt emészt fel - írta a nol.hu. 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tízmilliárd forintot fizet ki csak sportesemények - köztük a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett mérkőzések, a Forma-1-es versenysorozat, a Bajnokok Ligája - jogdíjaira, s akkor még egyetlen perc műsort sem sugárzott. A közmédia az idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodik, ennek csaknem negyedét viszi el az M4. Egyébként a nemzeti főadóvá tett Duna TV 280 milliós mínusszal zárta a tavalyi évet.

Szerző
Témák
közmédia MTVA

Navracsics az EU-n belüli súlyos problémákról beszélt

Navracsics Tibor szerint nincs olyan európai uniós ország, ahol ne terhelnék súlyos problémák az oktatást.

Az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa erről a Párbeszéd a polgárokkal uniós programsorozat keretében pénteken Debrecenben rendezett fórumon beszélt. Ezek a területek elsődlegesen nemzeti hatáskörben vannak, de a bizottságnak is van szerepe az európai perspektíva közvetítésében. Mind az oktatás, mind a kultúra területén számos olyan európai program van, amely segíti az európai polgárok közötti kapcsolatok erősítését - tette hozzá a magyar uniós biztos.

Szerző

Fischer Ivánék "toleranciaünnepe" a Hősök terén - Fotógaléria

Publikálás dátuma
2016.06.03. 21:40

Stravinsky humoros és groteszk Kártyajáték című balettzenéje is megszólal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ingyenes TérTáncKoncertjén, a Hősök terén pénteken. A rendezvényen 500 olyan fiatal táncolt együtt, akik az ország hátrányos helyzetű településein hónapok óta erre a napra készültek. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! FOTÓK: MOLNÁR ÁDÁM/NÉPSZAVA

A zenekar a koncertre Stravinsky humoros és groteszk Kártyajáték című balettzenéje mellett meglepetés darabokkal is készült, a közönség pedig papírszékeken ülve hallgathatta végig az ingyenes nyárköszöntő hangversenyt. "Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz" - mondta korábban a rendezvényről Fischer Iván karmester.

 A BFZ több év kihagyás után tavaly tért vissza a Hősök terére, ahol az azt megelőző évtizedekben is számos hangversenyt adott. A délszláv háború idején megrendezett koncerten szerb, horvát és bosnyák kórusok énekelték el Beethoven IX. szimfóniáját. 2001-ben Cigányokkal együtt című koncertjükön roma zenészekkel muzsikáltak, a 2007-es Keringő-koncerten pedig ezrek táncoltak együtt a téren.

Szerző