Egy 12 éves kisfiúba csapott bele a villám

Villámcsapás miatt megsérült 14 ember vasárnap Németország délnyugati részén. A Stuttgarthoz közeli Aichwald nevű településen vasárnap délután villám csapott egy 12 éves kisfiúba, aki nem tudott időben elmenekülni a hirtelen jött vihar elől a község sportpályájáról. A kisfiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

 A villámcsapás miatt a sportrendezvény résztvevői és látogatói közül még tizenhárman megsérültek. Többségük rosszullétre és keringési gondokra panaszkodott, hetet közülük kórházba szállítottak - jelentette online kiadásában a Stuttgarter Nachrichten című lap. Németország déli és délnyugati részén több mint egy hete tart a rendkívül csapadékos, viharos idő. Az "esőcunaminak" is nevezett áradásokban és villámcsapások miatt 11 ember meghalt. A viharok miatt félbe kellett szakítani az egyik legnagyobb németországi szabadtéri zenei fesztivált, a Köln térségében fekvő Mendignél rendezett Rock am Ringet, amelyen péntek este több mint 80 fesztiválozó megsérült villámcsapás miatt.

Szerző

10 millió forint egy tonhalért? - Ennyiért kelt el egy árverésen

Publikálás dátuma
2016.06.05. 20:17
Illusztráció/Thinkstock
Több mint 10 millió forintnak megfelelő összegért kelt el árverésen egy több mint egy mázsás japán tonhal a délkelet-kínai Fucsou városban.

A Fucsien tartományba Nagaszakiból érkezett, egy mázsánál is többet nyomó halat egy halászati kiállítás végén, nagy érdeklődés közepette árverezték el - számolt be a helyi sajtó. A meg nem nevezett vendéglőtulajdonos kitartóan licitált, míg végül a 29. körben 260 ezer jüanért, vagyis 11 millió forintnál nem sokkal kevesebbért sikerült megszereznie az óriáshalat. Ez azt jelenti, hogy a hal kilója a duplájába került a piaci árnak.

Ennek ellenére az árverés győztese elégedetten kijelentette, szerinte jó vásárt csinált, mert a kínai piacokon leginkább csak tenyésztett tonhalakkal találkozni. Azt is elárulta, hogy szerzeményét ki fogja porciózni és éttermének leghűségesebb vendégeit fogja jutalmazni a ritka és drága finomsággal.

Szerző

"Világ, nyisd ki a szíved!" - Ricky Martin üzent

Publikálás dátuma
2016.06.05. 19:26
Ricky Martin itt a színpadon - Fotó: Rodrigo Varela/Getty Images
A világhírű, népszerű énekes, aki egyúttal az UNICEF nagykövete is, szíriai menekültekkel találkozott Libanonban, ahol felszólította a világot, a nemzetközi közösséget, hogy nyisd ki a szíved! - adja hírül a Syrius Help nemzetközi szervezet a Dailymail alapján. 

A 44 éves puerto ricó-i híresség menekültgyerekekkel is beszélgetett, majd jelezte: jószolgálati követként kiemelten fontosnak tartja, hogy szót emeljen a gyerekek - mindenféle gyerek! - jogaiért, hogy bárhol is vannak, biztosítsák számukra az iskolába járás lehetőségét.

Forrás: Sirius.Help/Facebook

Forrás: Sirius.Help/Facebook


A sztár, aki többször is élesen megnyilvánult a gyermekmunka- és emberkereskedelmi elleni harcban, elmondta, hogy mélyen megérintette egy 11 éves menekült kisfiú sorsa, aki Libanonban napi 12 órát dolgozik a mezőgazdaságban. 

Az UNICEF szerint csak a régióban közel 3 millió gyerek nem jut oktatáshoz, a menekültgyerekek gyakran erőszak és kizsákmányolás áldozataivá válnak. 

Szerző