Matolcsy perel - Reagált Bárándy

A jegybank elnöke polgári pert indított velem szemben, mert bírálni mertem tevékenységét. Jól látszik ebből, hogy Matolcsy fél, fél attól, hogy a lavinaszerűen kibukó jegybanki visszaéléseket az MSZP feltárja és nyilvánosságra hozza - írta Bárándy Gergely a Törvényalkotási bizottság alelnöke reagálva Matolcsy György jegybankelnök feljelentésére.

"Fél attól, hogy számon kérik rajta azt, hogy elnöki ciklusa alatt rokonai hogyan juthattak sok milliárd forinthoz a Magyar Nemzeti Bank és alapítványai pénzéből. Szánalmas lépésével kívánja megfélemlíteni az ellenzéki képviselőket. De ezzel csak két dolgot ér el. Az egyik, hogy mindenki látja már, hogy jó nyomon járunk, a másik, hogy ezután még elszántabban fogom számon kérni Matolcsyt a jegybank zavaros ügyeiről. Legközelebb jövő hétfőn, amikor köteles lesz megjelenni az Országgyűlés ülésén és személyesen válaszolni a "Rokonok 2" című kérdésemre - írta válaszában Bárándy.

Lásd még: Matolcsy beperelte az MSZP-s képviselőt

Szerző

Százmilliós kártérítést kap a Klubrádió

Összesen 108 millió forintos kártérítést ítélt meg a Klubrádiónak a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal szemben indított polgári perben a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős részítéletében.

A kártérítés részben a Klubrádió által évekkel ezelőtt a médiahatóságnak kifizetett több mint 100 milliós frekvenciahasználati díj visszafizetésére kötelezésből, részben pedig a hatóság vezetése, szóvivője által adott jó hírnév sértő nyilatkozatok miatt megítélt 5 millió forintos nem vagyoni kártérítésből tevődik össze. A tábla részítéletében ugyanakkor új elsőfokú eljárást rendelt el a Klubrádió elmaradt reklámbevételei miatt beterjesztett milliárdos nagyságrendű követelés ügyében. Ebben a vonatkozásban a rádió azért perelte be a médiahatóságot, mert éveken át nem használhatta a 2010-ben pályázaton elnyert frekvenciát.

Szerző
Témák
Klubrádió

Komoly műtéten esett át Gőgös Zoltán

Publikálás dátuma
2016.06.07. 15:49
Gőgös egy korábbi felvételen. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Hétfőn rosszul lett és kórházba került Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Az Index információi szerint a Képviselői Irodaházban lett rosszul a képviselő, és a kardiológiára került. 

 Gőgös Zoltánnak koszorúér-műtétje volt - tudta meg egy MSZP-s politikustól a portál. Már túl van a műtéten, és jobban van. Az Index forrása szerint a politikus az utóbbi időben "alaposan túlterhelhette magát", mert a szocialista tisztújítás mellett a népszavazási aláírásgyűjtéssel is foglalkozott éjjel-nappal. 

Az MSZP elnökhelyettese előtt Rubovszky György KDNP-s képviselőhöz is mentőt kellett hívni, amikor rosszul lett a Parlamentben. A 72 éves politikust a Honvédkórházba vitték, mert szúrt a mellkasa, de végig eszméleténél volt.

Ma egyébként  Silvio Berlusconit, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt elnökét is kórházba kellett vinni. A volt miniszterelnökről egyelőre csak annyi derült ki, hogy a kezelést szívelégtelenség tette szükségessé. 

Szerző