Cafeteria egyenlő "látszat béremelés"?

 Az LMP frakcióvezető-helyettese a béren kívüli juttatások szélesebb körű felhasználhatóságát szorgalmazza, bírálva a kormányzatot, amely a jövő évi adótörvényekben szűkítette azt. Schmuck Erzsébet szerint a kabinet hiába mutogat az unióra, mert az átalakítás csupán a "látszat béremelést" szolgálja. 

A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: nem az Európai Unió kötelezettségszegési eljárása miatt kellett szűkíteni a cafeteria felhasználhatóságát, mivel a közösség csak a SZÉP- és Erzsébet-kártyák kibocsátásának állami monopolizálását kifogásolta. 

Jövőre mégis csupán készpénzben kapható vagy turisztikai célra használható a forrás, a többi közt iskolakezdési kiadásokra, önkéntes pénztári befizetésekre, kulturális kiadásokra vagy sportolásra nem, holott ezek mind társadalmilag hasznos kiadások - szögezte le. 

Kijelentette: az LMP továbbra is többkulcsos adórendszert és valódi béremelést követel. A SZÉP-kártyán összegyűlt források több éven át tartó felhasználhatóságát is lehetővé tenné, de a párt azt is kezdeményezte - hiába -, hogy a lakásvásárlási támogatás lehetősége a jövőben a közszférában is adott legyen a béren kívüli juttatás terhére - mondta Schmuck Erzsébet.

Szerző
2016.06.08 15:07

Eldőlt, mégis Tarlós lesz a Fidesz jelöltje 2019-ben

Publikálás dátuma
2018.09.26 08:00

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
A főpolgármester régóta lebegteti, hogy vállal-e újabb öt évet. Állítólag megbeszélte a kormányfővel és teljesülnek a legfontosabb feltételei.
Már csak a kormány és a főváros között létrejött megállapodás bejelentésének körülményei kérdésesek, tartalmi ügyekben megszületett az egyezség – több egymástól független forrásból is erről értesült a Népszava. Információink szerint Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközt is tárgyaltak egymással, a több körös megbeszélések eredményeként teljesült a főpolgármester két legfontosabb feltétele: nem változtatnak Budapest közigazgatási rendszerén, és jelentős fejlesztési pénzekhez jut majd Budapest – még ha ezek nagy része a Miniszterelnökségen keresztül, Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felügyeletével is érkezik majd. Szerdán ülést tart a Fővárosi Közgyűlés, ezt követően Tarlós István Szentpétervárra utazik, így információink szerint legkorábban a jövő hét elején jelenthetik be a megállapodást. A Fideszben úgy látják, Tarlós Istvánnak nincs esélyes kihívója a baloldalon, egy másik forrásunk azt mondta, a főpolgármesternek „gyakorlatilag minden feltételét teljesítették”. Tarlós két hónapja még azt mondta a Népszavának, hogy valószínűleg nem vállal még egy ciklust. Azt persze akkor is hozzátette, hogy erről lesz még egy beszélgetése a miniszterelnökkel, illetve csak úgy indul, ha marad a főpolgármesteri tisztségnek legitimitást adó közvetlen választás.
2018.09.26 08:00
Frissítve: 2018.09.26 08:00

Lázár megszerezte, most vezetheti is a mezőhegyesi állami ménesbirtokot

Publikálás dátuma
2018.09.26 07:45
Lázár János
Fotó: / Molnár Ádám
A visszavonulása óta már a második pozícióval találják meg Lázár Jánost, augusztus elején dohányzásügyi miniszterelnöki biztosnak nevezték ki.
2018.09.26 07:45