Modric villanása döntött

Publikálás dátuma
2016.06.12. 22:15
Fotó: EUROPRESS/GETTY IMAGES/Matthias Hangst
Első győzelmére hajtott Törökország a horvát válogatott ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában. A törökök a találkozó előtt egy hosszú veretlenségi sorozatot tudhattak magukénak, így jó előjelekkel várhatták az összecsapást.

Az első percekben nem zajlott igazán látványos játék, majd a törökök előtt adódott nagy lehetőség – Tufan fejesével. A 41. percben góllá érett a fokozódó horvát fölény, ekkor Modric kiváló kapáslövéssel szerzett vezetést. A második játékrészben Srna és Perisic is eltalálták a kapufát, így bár a horvát fölény csak egy gólban mutatkozott meg, teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

A C csoport első összecsapásán a lengyelek hamar mezőnyfölényt alakítottak ki, de az északír kapusnak sokáig nem akadt teendője. A 31. percben Milik került ziccerbe, nyolc méterről a kapu fölé lőtt, majd nem sokkal később Kapustka bombáját védte McGovern.

A térfélcsere után a lengyel nyomásnak meglett az eredménye. Az 51. minutumban Blaszczykowski átadását követően Milik tizenöt méterről talált az északírek kapujába. A lengyelek folytatták az offenzívákat, a zöldmezesek viszont a bekapott gól után sem tudtak ritmust váltani, s kaput talált lövés nélkül szenvedtek vereséget.

Lengyelország-Észak-Írország 1-0 (0-0)
C csoport, 1. forduló
Nizza, Allianz Riviera, 33402 néző. Jv: Ovidiu Hategan (román)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blazszczykowski (Grosicki, 80.) Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 78.), Kapustka (Peszko, 88.) – Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley – Norwood, McNair (Dallas, 46.), Baird (Ward, 76.), S. Davis, Ferguson (Washington, 66.) – Lafferty. Szövetségi kapitány: Martin O'Neill
Gólszerző: Milik (51.p)

Szerző