Előfizetés

Ferencsik János szobra új helyen áll

Új helyen állították fel a legendás karmester, Ferencsik János szobrát.

Az ünnepélyes, méltatásokkal teljes esemény után a plasztika már annak az iskolának az udvarán áll, amely az egykori mester nevét viseli. Ferencsik szobrát Balatonfüreden ezután a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola udvarán láthatja a nagyközönség.

Orientale Lumen a Szent István Bazilikában

Publikálás dátuma
2016.06.14. 07:48
Abeer Nehme a Szent Efrém Férfi karral már énekelt FORRÁS: SZENT EFRÉM
A Szent Efrém Férfikar a világhírű libanoni énekesnővel, Abeer Nehmével ad koncertet a Szent István Bazilikában az ortodox Pünkösd alkalmából június 19-én, 20 órakor. Az Orientale Lumen – Kelet világossága sorozat utolsó eseményén egyházi művek és népdalok egyaránt felcsendülnek majd.

Ősi keresztény zenéket – arámi, grúz, kopt, örmény, szláv, szír, bizánci, krétai imák szövegeire – játszanak együtt, de hallhatók magyar és szárd altatódalok is. Szokolay Dongó Balázs is csatlakozik hozzájuk fúvóshangszereivel, a koncert végén már hagyományosan a közönség is énekel majd!

Abeer Nehme a fiatal közel-keleti énekes generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. A 35 éves művész énekesi pályája mellett zeneszerző, zenetudósként is kutat, sőt, dokumentumfilm-sorozatot is forgatott a világ számos részén Indiától Afrikán át Magyarországig. Először 2014-ben járt hazánkban a Szent Efrém Férfikar meghívására. Művészi éneke és elragadó személyisége nemcsak a férfikart nyűgözte le, hanem a közönségtől is olyan visszajelzéseket kaptak, hogy újra szeretnék őt hallani. Ezért döntött úgy Bubnó Tamás, a Férfikar alapítója és művészeti vezetője, hogy az idei pünkösdi koncertre közkívánatra ismét elhívja a gyönyörű libanoni énekesnőt.

Jazz Piknik sztárokkal

Publikálás dátuma
2016.06.14. 07:47

A Paloznaki Jazz Piknik a jubileumi ötödik évére háromnaposra bővült, augusztus 4-6-ig tart. 

A nulladik napon a francia Ludovic Navarre house és a világhírű St Germain nyitja. Pénteken és szombaton fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határán egyensúlyozó olasz Mario Biondi, a Váczi Eszter Quartet, Harcsa Veronika és a BinJip, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint Jász András és Barátai. A Sáfránkert melletti színpadon fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

Kapcsolódó
Paloznaki Jazz Piknik