Eljárás indult a kék villogóval plázázó igazgató ügyében

Tényi István, a feljelentéseiről ismert fideszes bejelentést tett a Bajcsy Zsilinszky Kórház igazgatójának az ügyében, akit többször is megkülönböztető jelzéssel láttak parkolni, többek között a Lurdy Ház előtt, tilosban. A Budapesti rendőr-főkapitányság a fideszes bejelentése alapján eljárást indított az ügy kivizsgálására.

Ahogy lapunk is megírta,  Bodnár Attilát többször látták kék villogóval közlekedni a fővárosban, miközben a megkülönböztető jelzést adó készülék használatára nagyon szigorú szabályok vonatkoznak, az autón kikapcsolva is csak indokolt esetben lehet. Bodnár ezt a feledékenységgel magyarázta. "Egy ekkora intézmény vezetőjeként az előttem álló feladatokra koncentrálok, és bizony az is előfordul, hogy valahol hirtelen megállok, hogy bedobáljam az élethez szükséges dolgokat" - így nyilatkozott korábban a főigazgató, de azt már nem tudta megmondani, miért állt áprilisban a Lurdy Ház előtt. A Népszabadság a Facebook-profilok alapján arra jutott, hogy a kocsi akkor Bodnár fiára és annak barátnőjére várhatott, családi, hétvégi bevásárlásra használhatta a kocsit.

Tényi István, a fideszes feljelentő-bajnok szerint az ügyben felmerülhet a megkülönböztető jelzést adó készülékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetés gyanúja, ezért a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A rendőrség válaszában azt írta Tényinek, hogy hivatalból közigazgatási eljárást indítottak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet tulajdonában lévő autó megkülönböztető jelzésének használata ügyében.

Szerző

Polgármestert választanak Kutasón

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a Nógrád megyei Kutasón. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát - tájékoztatott a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője.

Nagyné Kaszala Katalin Kitti elmondta: a Noskó Sándor független polgármesterből és négy független képviselőből álló önkormányzat három képviselője kezdeményezte a testület önfeloszlatását március végén, arra hivatkozva, hogy már nincs bizalmuk a polgármesterben. Az indítványt három igen és két nem szavazattal fogadták el.

A vasárnapi időközi választáson a feloszlatott képviselő-testület valamennyi tagja újra elindul. Kutasó választásra jogosult 92 lakosa három polgármesterjelöltre - Noskó Sándor (független), Berta Imre (független), Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) -, és tíz képviselőjelöltre szavazhat. A képviselőjelöltek közül ketten a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak, nyolcan függetlenként.

Szerző

"Gyere haza, fiatal!" - Amíg egy hazajött, ezer másik ment el

 Az LMP szerint befuccsolt a kormány kezdeményezése a fiatalok hazahívására, mert amíg egy fiatalnak segítették a hazatérést, addig ezer másik hagyta el az országot.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt ifjúsági szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: ezt már a kormány is belátta, ezért állította le a Gyere haza, fiatal! programot, amelynek keretében tizennégy hónap alatt alig több mint száz ember tért vissza Magyarországra, holott már több mint félmillió magyar dolgozik külföldön.

Az LMP politikusa azt mondta: a fiatalokat versenyképes tudást biztosító oktatással, "a felsőoktatási tandíj eltörlésével", vagy például szociális bérlakásprogrammal lehetne hazacsábítani. Kanász-Nagy Máté kijelentette: a magyar kormány félelmében kampányol Nagy-Britanniában a kilépés ellen, mert nem tudna mit kezdeni az onnan hazatérő százezrekkel. A politikus felszólította a kabinetet: a külhoni magyarokhoz hasonlóan a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezőknek is adja meg a levélben szavazás jogát, ne vágja el az utolsó szálat, amely ezeket az embereket a hazájukhoz fűzi.

Szerző