Előfizetés

Így csinált bohócot Andy Vajnából Tímea asszony

Publikálás dátuma
2016.06.22. 21:18
Forrás: Vajna Tímea/Facebook
Andy megengedte, hogy befessem a szakállát:) mindent a magyarok győzelméért - posztolta a fotó mellé Lyonból Vajna Tímea. Ugyan az összefüggést nem nagyon értjük a kaszinókirály, filmügyi kormánybiztos szakálla és a magyar csapat győzelme között, ( a drukkolást igen) de a látvány mindenképp lenyűgöző.

Visszatéríti a Tigáz a tévesen kért behajtási költségátalányokat

Azoknál az ügyfeleknél, akiknek lakossági és vállalkozási gázfogyasztását azonos ügyfél-azonosító alatt tartja nyilván a Tigáz, előfordult, hogy a behajtási költségátalány megfizetéséről tévesen a lakossági fogyasztás alapján küldtek értesítést, illetve volt olyan is, akinek esetében tévesen értelmezték a törvényt; ezekben az esetekben a Tigáz visszavonja igényét, illetve a már befizetett összeget visszatéríti - közölte a vállalat.

A Tigáz szerdai tájékoztatásában felidézte, az elmúlt négy hét során értesítést küldtek a behajtási költségátalány megfizetéséről azoknak ügyfeleknek, amelyek egy vagy több számlájukat nem, vagy késedelmesen fizették meg.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a vállalat az értesítést a vonatkozó törvényben foglaltakkal összhangban küldte ki. A törvény hatálya ugyanakkor nem terjed ki az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztókra, hanem a vállalkozások, valamint a vállalkozás és szerződő hatóság közötti kereskedelmi ügyletek kiegyenlítéseként teljesített fizetésekre - tették hozzá.

Nemcsak a kisvállalkozók érintettek, hanem minden vállalkozó, önálló gazdasági vagy szakmai tevékenységet folytató szervezet, még ha az adott tevékenységet egyetlen személy, magánszemély végzi, ide tartoznak az egyéni vállalkozók is. A behajtási költségátalány mértékét és hatókörét a törvény szabályozza - emlékeztetnek a közleményben. A Tigáz hangsúlyozta, az egyenlő bánásmód elve alapján jár el minden ügyfelével, a késedelmes számlafizetésnél nem tesz, és nem tehet különbséget. A közleményben arra is felhívták a figyelmet: ha a késedelmesen fizető ügyfél nem fizeti meg a behajtási költségátalányt, legvégső esetben a szolgáltatás kikapcsolható.

Az olasz Eni energiaipari cég tulajdonában lévő Tigáz Magyarország egyetemes gázszolgáltatási engedélyét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október 1-jei határidővel vonta vissza a vállalat kérésére. Az ügyfeleket a Főgáz veszi át. A cég Magyarország egyharmadán végzett gázszolgáltatási tevékenységet. A Tigáz szabadpiaci gázkereskedelmi portfólióját is értékesítette.

Végleg bezár az úrkúti mangánércbánya - Fotók

Publikálás dátuma
2016.06.22. 19:57
MTI Fotók: Máthé Zoltán
A Dunaferr szerződést bontott az őket évek óta kiszolgáló úrkúti Mangán Kft-vel, amely Magyarország utolsó ércbányájaként látta el a dunaújvárosi céget mangánnal. A döntés végleges és megmásíthatatlan, az úrkúti bányát egy ukrán cégre cserélik, amely valószínűleg alá tudott ígérni a bakonyiaknak - írta az Omegahirek.hu.

Farkas István, a cég vezetője a portálnak elmondta: 100 ember dolgozott a vállalkozásnál, folyamatosan bocsátották el a dolgozókat. Ma is vár rám néhány hasonló, kellemetlen beszélgetés – jelezte a cégvezető.