Orbán hagyjon fel "hazug" kampányával!

 Az Együtt elnöke szerint Nagy-Britannia kilépése még szorosabb együttműködésre int minden uniós tagállamot.

Szigetvári Viktor közleményében sajnálatosnak nevezte a britek döntését az unióból kilépésről, mert az mind az európai közösséget, mind pedig Nagy-Britanniát gyengíti. Az Együtt szerint az unióban maradó államok feladata, hogy megtalálják az európai polgárok számára is nap mint nap megtapasztalható előnyöket hozó Európai Unió megteremtésének útját. Ezért Magyarországnak is tennie kell a pártelnök szerint, aki ezért azt követelte, hogy Orbán Viktor "hagyjon fel az Európa elleni hergeléssel, hazug, Európa-ellenes népszavazási kampányával". Szigetvári Viktor hozzátette: pártja a "hazug népszavazás" bojkottjára szólít fel.

Közleménye szerint ha Magyarország részt akar venni az EU újjáalakulási folyamatában, "meg kell szabadulnia a hiteltelen, újra és újra színét és meggyőződését változtató Orbán Viktortól és rezsimjétől". Az ellenzéki politikus emellett arra szólította fel a magyar kormányfőt, hogy kövessen el mindent a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok jogainak megvédéséért.

Szerző
Témák
Együtt Brexit

Orbán amerikai vállalkozókkal tárgyalt

Százezer magyar embernek adnak munkát a hazánkban működő amerikai cégek - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) tagjainak péntek délelőtti megbeszélésén az Országházban.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta: a felek valódi sikertörténetnek tartják a magyar-amerikai gazdasági együttműködést, hiszen az Egyesült Államok az EU-n kívüli legnagyobb befektető Magyarországon.

Az összesen 1600 amerikai cég eddigi befektetésének összértéke meghaladja a 9 milliárd dollárt. A magyar kormány eddig tíz amerikai vállalattal kötött stratégiai megállapodást - emlékeztetett Havasi Bertalan.

Szerző
Témák

Kiderült, ki a legnépszerűbb politikus az MSZP-ben

Publikálás dátuma
2016.06.24. 13:47
Botka László, mögötte Tóbiás József. FOTÓ: Népszava
A teljes népességben és az MSZP szavazótáborában is Botka László a legnépszerűbb MSZP-s politikus, őt követi Hiller István és Kunhalmi Ágnes - közölte a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet kutatásának eredményeit pénteken.

 A június közepén 1200 ember személyes megkérdezésével elvégzett reprezantatív felmérés szerint a párt hétvégi tisztújító kongresszusa előtt a teljes népességben és az MSZP szavazótáborában is Botka László választmányi elnök, szegedi polgármester a legnépszerűbb (31, illetve 85 százalék), őt követi Hiller István országgyűlési képviselő (29, illetve 64 százalék) és Kunhalmi Ágnes budapesti elnök (27, illetve 57 százalék). A választmányi elnöki címért induló első két politikus közül tehát egyértelműen Botka László vezet a párt híveinél - tették hozzá.

Azt írták, a négy pártelnökjelölt között a MSZP-szavazók körében az ismertség látszik dönteni: nyilvánvaló, hogy a jelenlegi elnök, Tóbiás József a legismertebb - a párt híveinek 95 százaléka ismeri -, de egyben ő a legnépszerűbb is (57 százalék), Szanyi Tibor pedig a második (50 százalék), de Molnár Gyula (43 százalék) és Harangozó Tamás (41 százalék) népszerűsége sem sokkal marad el az előbbiekétől.

Szerző