Dugót okozott a pórul járt kamionos Ferihegy felé

Torlódás alakult ki a Ferihegyi repülőtérre vezető úton mindkét irányba, miután egy külföldi rendszámú teherautó vontatmányával beszorult a magasságkorlátozó szerkezet alá a gyorsforgalmi út elején péntek délelőtt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese még délelőtt jelezte, hogy a műszaki mentés lezárult, akadálytalanul halad a forgalom a Ferihegyi repülőtérre vezető úton.

Szerző
Frissítve: 2016.07.01. 15:32

Dupla karambol az M7-esen - Több kilométeres a kocsisor!

Két baleset is történt az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán péntek délelőtt, Martonvásár és Kápolnásnyék közelében, emiatt több kilométeres kocsisor torlódott fel - közölte a katasztrófavédelem a honlapján. 

A martonvásári szakaszon egy mikrobusz személykocsival karambolozott, a gépkocsiban egy ember megsérült, őt a mentők ápolják. A helyszínelés és a mentés forgalomkorlátozással jár. A kápolnásnyéki csomópont közelében két személyautó ütközött össze. Ebben a balesetben senki nem sérült meg. A két kocsi a leállósávon várja a műszaki mentést. Az Útinform tájékoztatása szerint a két baleset miatt jelentős a torlódás, az autósoknak azt javasolják, hogy Tárnoktól használják a 7-es főutat.

Szerző

Félmilliárdnyi áfát csalt el egy balatonboglári vállalkozó

Publikálás dátuma
2016.07.01. 11:46
Kínai lámpákkal csalt a vállalkozó. Illusztráció: Thinkstock
Kínai lámpákat adtak-vettek papíron egymás között a cégeiken keresztül, így 470 millió forint áfát csalt el egy balatonboglári vállalkozó a társaival - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

A közlemény szerint a számlaláncot irányító balatonboglári vállalkozó Kínából hozatott világítástechnikai termékeket, amelyek papíron be sem érkeztek Magyarországra. Az árut Szlovákiában vámoltatták idegen cégeken keresztül, így a magyar vevő nem fizetett áfát. 

A csalásban részt vevő cégek fiktív számlák és fuvarlevelek felhasználásával azt a látszatot keltették, mintha a termékeket adták-vették volna egymás között. Valójában az áru egy Balaton környéki raktárba került, és sosem cserélt gazdát, csupán "fantom árukészletként" hátteret biztosított egy csalásra szervezett számlaláncolathoz - írták.

Az ügyben tíz gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést költségvetési csalás, magán- és közokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt. A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói tizenötezer oldalas nyomozati anyagot továbbítanak a Fővárosi Főügyészségnek.

A pénzügyi nyomozók készpénzt, luxusautót, motorkerékpárt és nagy értékű árukészletet is lefoglaltak, emellett zárolták a cégek és az irányító bankszámláit és ingatlanjait. Így az okozott kár teljes egészében megtérül - közölték. A zárolt ingatlanok között van az irányító luxusvillája is. A pénzügyi nyomozók értesítették az áramszolgáltatót, és kiderült, hogy a milliárdos vállalkozó a házában és az irodájában egyaránt lopta az áramot - tették hozzá.

Szerző