Előfizetés

Mentő vitte el a magyar színészt - Előadás közben kapott szívrohamot

Publikálás dátuma
2016.07.07. 17:47
Forrás: Facebook/Budapesti Operettszínház
Előadás közben kapott szívrohamot az Operettszínház színésze, Marik Péter. A Csárdáskirálynő szereplőjét mentők vitték el, újra kellett éleszteni - írta a dehir.hu.

Mintegy húsz perces késéssel kezdődött el a Csárdáskirálynő második felvonása szerda este a Nagyerdei Színpadon. Mint később kiderült, nem technikai problémák miatt csúszott az előadás, ahogy azt először közölték, hanem a darab egyik színésze, Marik Péter szívrohamot kapott a színfalak mögött és újra kellett éleszteni. Mentőt is hívtak hozzá, majd a színészt a Klinikára szállították - ezt a rendező, Kerényi Miklós Gábor mondta el az előadás végén. A Budapesti Operettszínház társulatának tagja egyébként csak a második felvonásban szerepelt volna.

Forrás: Youtube

Forrás: Youtube

 

A portál információi szerint időközben stabilizálták a színész állapotát és a Klinika intenzív osztályán ápolják. 

Marik Péterrel korábban a Hatoscsatorna készített interjút:

És újra! Sárkánypiknik Bódvalenkén

Publikálás dátuma
2016.07.07. 15:16
Forrás: Bódvalenke, Freskófalu/Facebook
Az immár hagyományosnak mondható sárkányünnep, az örömünnep idén sárkánypiknikké alakul át Bódvalenkén, a freskóival jószerivel világhírt szerzett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, ahol július 9-én egész napos koncertek, szabadtéri tárlatvezetés, sárkányvágta, utcazene, közös főzés, kiállítások és előadások várják a vendégeket - közölték a szervezők.

Minden évben sokan látogatnak el az apró, alig 200, főleg cigányok lakta borsodi faluba, hogy megcsodálja a roma kortárs festőművészet egyedülálló szabadtéri tárlatát. Ez siker és öröm az ott élőknek, hiszen a turisták megjelenésével olyan találkozások születnek, melyek egyébként nem jöhetnének létre a külvilágtól elzárt településen.

Sikerült ezzel komoly változást elindítanunk a falu életében, amire büszkék vagyunk, tovább kell azonban dolgoznunk azon, hogy a Freskófalu a világ turisztikai térképén is elfoglalja méltó helyét, és minél többen keressék a bódvalenkeiek által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat is - olvasható a tájékoztatóban.

Idén erre újfent remek alkalmat kínál a sárkányünnep, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválja, melyet most hatodik alkalommal rendeznek meg, és amely azonban kicsit más lesz, mint az eddigiek. Sárkányünnep helyett sárkánypikniket szerveznek, így az egynaposra szűkített fesztivál kisebb, családiasabb és talán bensőségesebb lesz, mint az eddigiek.

Azt ugyanakkor a szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy a már megszokott kulturális programok mellett Bódvalenke lakóit, meghatározó arcait és a falubeliek mindennapjait is jobban bemutassák az idelátogatóknak. A szombati fesztiválon fellép többek között a Lashe Shave Budapest Gipsy Band, Jaune Toujours, Zoran Tairovic és bandája. Romano Glaso, Frankie Lato és barátai, a Kalo Drom és a Bódvalenke Asszonykórus.

Bódvalenke az észak-borsodi térségben a szlovák határhoz közeli kis falu. Különlegességét annak köszönheti, hogy hátrányos helyzetéből egyedülálló módon próbál meg kitörni: a településen magyar és több európai országból származó roma festőművészek Pásztor Eszternek, az Európai Műhely Kulturális és Közművelődési Társaság munkatársának ötlete alapján hatalmas képeket festettek, ezzel jött létre az európai roma festészet keresztmetszetét bemutató, a világon egyedülálló szabadtéri kiállítás.

A sárkány szimbolikus kapocs Bódvalenke turisztikai kínálatának két fő eleme, a cigány művészet és kultúra, valamint a falut körbevevő értékes, védett lápra épülő ökoturizmus között.Tóparti házibulival nyit az EFOTT

Publikálás dátuma
2016.07.07. 14:17

Milyen egy retro-mulatós-techno-disco házibuli? Ezt így egyben kapjuk meg július 12-én, Velence Északi Strandján. Az EFOTT fesztivál nyitónapjára ugyanis a szervezők egy tóparti házibuli hangulatot álmodtak meg, ahol a 90-es évek UFO-Kozmix-Groovehouse együttesei mellett, a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A buli zárásaként pedig indulhat a csapatás Deadcode & Friends vezényletével. 

Idén olyan dalokkal nyitja meg kapuit az EFOTT, amelyeknek mindenki ismeri a szövegét, és már az első dallamból pontosan tudja, hogy melyik sláger fog felcsendülni. Július 12-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának beköltözőit különböző helyszíneken igazi zenei kavalkád várja majd. Egyrészről a 90-es évek hazai kedvencei veszik birtokba a nagyszínpadot, így a bulizni, vagy éppen nosztalgiázni vágyókat olyan zenekarok és zenészek szórakoztatják majd, mint Dj Dominique, Csordás Tibi, a Kozmix, a Desperado, a Groovehouse és az UFO.

Másfelől érkezik a tavaly teltházas sátorkoncertet adó Kis Grófo, aki ezúttal barátait is magával hozza, így még annál is nagyobb őrjöngés várható, mint az előző évben.  

Az est zárásaként pedig techno kerül a fókuszba Deadcode & Friends azaz HOT X, Coyote és SanFranciscoBeat, valamint Gomes jóvoltából.