Előfizetés

Gyurcsány elajándékozta az Altust

Publikálás dátuma
2016.07.08. 16:45
Gyurcsány Ferenc Dobrev Klárával. FOTÓ: Népszava
Feleségének, Dobrev Klárának adta át Gyurcsány Ferenc az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. tulajdonjogát - írta a hvg.hu.

Az 1992-ben alakult cégbe az évek során kisebb kft.-k olvadtak be, majd 2015-ben választották le róla az Altus Portfolio Kft. nevű vagyonkezelő céget, a tanácsadó részleg azonban maradt a zrt-ben. Ennek lett most Dobrev a tulajdonosa, miután eddig csak vezetője volt. A Demokratikus Koalíció elnöke nyilvánossá tette az ajándékozási szerződést is.

Orbán a "hűbérbirtokaként" kezeli Felcsútot

Publikálás dátuma
2016.07.08. 16:41
Szigetvári Viktor. FOTÓ: Népszava
Sokszor elmondja a Fidesz, hogy nem közpénzből épül a felcsúti sportcsarnok, ez nem igaz, a TAO pénzek is közpénznek tekinthetők, Orbán Viktor most 6 milliárdot akar erre elkölteni, gyakorlatilag a saját hűbérbirtokaként kezeli Felcsútot - mondta Szigetvári Viktor az ATV-ben. 

Az Együtt elnöke szerint ennyi pénzt elkölteni egy kis településen teljesen felesleges, 6 milliárd forintból egész Kelet-Magyarország tornaterem-problémáját meg lehetne oldani. Szigetvári úgy látja, túlfejlesztik Felcsútot, az ottani sport ennyit nem ér, "itt egy korrupciónak nevezhető cserekereskedelem zajlik a TAO-pénzekkel". Azzal kapcsolatban, hogy az egyik MNB alapítványé lett a Várkert kaszinó azt mondta: ez pénzkidobás, hiszen ez az épület évek óta üresen állt, ami azt jelzi, hogy ez nem jó üzlet, folytatják a hűtlen kezelést. Az Együtt elnöke kijelentette: előbb-utóbb ebben az ügyben valakinek börtönbe kell kerülnie, mert az nincs rendben, ami a jegybank körül folyik.

Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen

 Több kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán péntek délután Martonvásár térségében, ahol két gépjármű ütközött össze - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A balesetben, amely a 30-as kilométerszelvényben történt, senki sem sérült meg. Az autópálya érintett szakaszán nincs forgalomkorlátozás, ennek ellenére két-három kilométeres a torlódás. A rendőrség a tárnoki lehajtótól a 7-es főút használatát javasolja. A rendőrség azt is közölte, hogy onnan néhány kilométerre, Pázmánd térségében is baleset történt: egy gépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A Balaton felé vezető oldalon itt jelenleg egy forgalmi sáv járható.