Audis gázolta halálra az idős bácsit (fotók)

Publikálás dátuma
2016.07.10. 10:26
Illusztráció: Thinkstock
Belehalt sérüléseibe az a kerékpáros, akit egy személyautó ütött el szombat éjszaka az 4503-as számú úton, Pálmonostora és Gátér között - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

 Árvai Edina tájékoztatása szerint az alsóbbrendű út 2,9 kilométerénél, eddig tisztázatlan körülmények között történt ütközés során a kerékpáros - egy férfi - olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

A baleset körülményeit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálja - tette hozzá a főhadnagy, aki jelezte: a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni a környező földutakon lehet. 

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

 

Szerző
Frissítve: 2016.07.10. 14:09

Ukrajna támogatásáról döntöttek a NATO-csúcson

A NATO tagállamai átfogó támogatási csomagot hagytak jóvá Kijev számára, Ukrajna NATO-tagsága ugyanakkor egyelőre nem kerül napirendre  - jelentette be szombaton Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.

Stoltenberg közös sajtóértekezletet tartott Petro Porosenko ukrán elnökkel, miután az észak-atlanti szövetség varsói csúcstalálkozója keretében megtartották a NATO-Ukrajna találkozót. "Ma megerősítettük az Ukrajnának szóló tartós támogatásunkat, jónak értékeltük az ukrán reformprogramot is" - mondta Stoltenberg.

Porosenko nagyon fontosnak minősítette azt az átfogó támogatási csomagot, melyet a NATO-Ukrajna találkozón egyhangúlag megszavaztak, és mely - mint mondta - a vagyonkezelő alapok által felügyelt 40 területre vonatkozik. "A történelemben eddig soha nem ajánlottak ilyen erős segítséget" - hangsúlyozta. Mint mondta, a Varsóban hozott döntések lehetővé teszik, hogy Ukrajna bővített NATO-partnerségi státust kapjon, ami biztonsági téren az együttműködés elmélyítésével jár.

Stoltenberg a sajtóértekezleten kijelentette: a NATO nem ismeri el, és soha nem is fogja elismerni a Krím elcsatolását. "Elítéljük a kelet-ukrajnai helyzet szándékos destabilizálását" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a térségben naponta sértik meg a minszki tűzszüneti megállapodást. 

"Arra hívjuk fel Moszkvát, hogy szüntesse be a szeparatisták politikai, katonai és pénzügyi támogatását" - jelentette ki a főtitkár. Kiemelte: a megállapodást a konfliktus "minden résztvevőjének teljességgel végre kell hajtania", a helyzet politikai megoldására kell törekedni. 

A lehetséges ukrán NATO-tagságot illetően Stoltenberg elmondta: a kérdés egyelőre nincs napirenden. "Egyelőre arra összpontosítunk, hogy növeljük Ukrajna együttműködési képességét", hogy Kijev teljesítse a NATO kritériumait - fejtette ki, aláhúzva: az atlanti szövetség továbbá is fogja támogatni Kijevet, ám "a tagságról majd később beszélünk".

Szerző
Frissítve: 2016.07.09. 21:09

Hitler ördögi tervére derült fény a nyilvánosságra hozott iratokból

Publikálás dátuma
2016.07.09. 20:23
Adolf Hitler 1927-ben. FOTÓ: Hulton Archive/Getty Images
Most kerültek nyilvánosságra azok a vatikáni iratok, amelyek szerint a náci Németország vezére, Adolf Hitler  egy különlegesen kiképzett SS kommandóval akarta elraboltatni XII. Piusz pápát, így próbálván megszerezni a hatalmat a katolikus egyház felett is.

1944 telén egy Giovanni Battista Montini nevű pap - a későbbi VI. Pál pápa - vitte meg a hírt a tervről a Vatikáni Múzeum igazgatójának, Bartolomeo Nogarának. A két férfi egy rejtekhelyet alakított ki a vatikáni könyvtárban, ahol a pápa meghúzhatja magát a németek érkezésekor.

Bartolomeo Nogara 2014-ben halt meg, és a tervezett emberrablásról írt feljegyzései csak most kerültek napvilágra. Az emberrablás terve azért is különös, mert több történész is "Hitler pápájának" nevezte Piuszt, azzal vádolva őt, hogy nem lépett fel elég erélyesen a zsidóüldözések ellen.

Hitler az emberrablással Karl Wolffot, az olaszországi SS erők főparancsnokát bízta meg, de végül sosem adta ki a parancsot - írta a Daily Mail beszámolója alapján a Blikk.

Szerző