Előfizetés

Mit mondott Pokorni Zoltán 2006-ban?

Publikálás dátuma
2016.07.11. 08:22

A felsőoktatás pénzbe kerül… Hogyha nem működne a felsőoktatás, akkor nem működne a társadalom sem. És ami még fontosabb, és a tandíjhoz itt kanyarodunk vissza, Magyarország számára a legfontosabb érték az, hogy a gyerekek akarnak tanulni és a családok ebben látják a felemelkedés lehetőségét, és mindenki, aki ezt a kaput zárja beljebb, az szerintem rosszat tesz Magyarországnak. Aki pedig nyitja a tanulás lehetőségét, a felemelkedés lehetőségét adja a gyerekeknek, a családoknak, az pedig jót tesz.

(Pokorni Zoltán a Tv2 Mokka műsorában 2006. 07. 11.)

Wimbledon: Babosék másodikok

Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán két szoros játszmában, 6:3, 6:4-re kikapott az amerikai Serena Williams, Venus Williams duótól a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének fináléjában. A magyar teniszező első Grand Slam-győzelme tehát még várat magára.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah duó az első szettben harmadszorra elvette a korábban az egyesben is győztes Serena és az egyéniben elődöntőig jutott Venus alkotta kettős adogatását. Williamsék viszont azonnal visszabrékeltek, majd 4:3-as előnyüknél újra elvették Babosék adogatását, s behúzták az első szettet. A második játszmában az amerikai duó 3:3-nál brékelt, majd 6:4-re megnyerte a második felvonást is.

„Természetesen sajnálom a döntőt! De nagyon nagy érzés volt ismét itt játszani, a wimbledoni centerpályán! Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, de hihetetlenül jól játszott az ellenfél. Főleg Serena. Mi is mindent megtettünk a győzelemért, jó meccs volt. Újabb, a döntősöket illető tál a wimbledoni döntő után, de lesz ez még jobb is! Köszönet a sok magyar szurkolónak a támogatásért! Rengeteg magyar szót hallottam a döntő alatt, kórusban skandálták a nevemet. Egyszerűen libabőrös vagyok még most is” – olvasható Babos nyilatkozata a saját honlapján.

A magyar teniszező harmadik döntőjét vesztette el Wimbledonban: 2014-ben a francia Kristina Mladenoviccsal menetelt a női páros döntőjéig, míg tavaly vegyes párosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán. A Williams nővérek 14. alkalommal játszottak együtt Grand Slam-finálét, s valamennyit megnyerték. Wimbledonban 2000, 2002, 2008, 2009 és 2012 után hatodszor győzött a kettősük. Serena a páros mérkőzést megelőzően egyesben is finálét játszott, ahol sikerült visszavágnia annak az Angelique Kerbernek, aki az Australian Open januári döntőjében legyőzte.

„Tudtam, hogy magabiztosnak és nyugodtnak kell maradnom, egyszerűen azt a teniszt kellett játszanom, ami az utóbbi egy évtizedben is jól működött” – mondta Williams, aki hetedik egyéni wimbledoni sikerét aratta. - Hatalmas volt rajtam a nyomás, ami valamilyen szinten saját magamnak is volt köszönhető. Az utóbbi időben volt néhány szoros vereségem, de azt megtanultam, hogy minden pillanatot ki kell élvezni. Határozottan mondhatom, hogy ezt maximálisan ki fogom élvezni – zárta mondandóját.

A 34 esztendős világelső huszonkettedik GS-sikerét aratta egyesben, amivel utolérte az open éra rekorderét, a német Steffi Grafot. Az abszolút csúcsot a 24 GS-diadallal büszkélkedő Margaret Court tartja, ő azonban győzelmei egy részét még a tenisz professzionalizálódása előtt aratta.

A férfiak fináléjában Andy Murray három szettben győzte le Milos Raonicot. A szerb születésű, kanadai állampolgárságú játékos a mérkőzés folyamán mindössze egyszer veszítette el adogatójátékát, ez az első játszmájába került. A másodikban és a harmadikban tie break döntött a brit teniszező javára: az első rövidítésben 7-3-ra, míg a másodikban 7-2-re söpörte le nyolcadikként kiemelt ellenfelét. A 29 esztendős Murray pályafutása harmadik GS-sikerét aratta, Wimbledonban 2013 után másodszor ért fel a csúcsra.

Eredmények:
Női döntők:
S. Williams, V. Williams-Babos, Svedova 6:3, 6:4
S. Williams-Kerber 7:5, 6:3
Férfi döntők:
Herbert, Mahut-Benneteau, Roger-Vasselin 6:4, 7:6, 6:3
Raonic-Murray 4:6, 6:7, 6:7

Nagy Ádám a legdrágább magyar?

Publikálás dátuma
2016.07.11. 07:52
FOTÓ: Richard Heathcote/Getty Images
Pont kerülhet Nagy Ádám ügyének végére. A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság magyar felfedezettjéért folytatott harcból végül nem a Benfica vagy az Olympique Marseille csapata kerül ki győztesként, hanem a Bologna. Ha a hír igaz, ő lehet a legdrágább magyar játékos.

A La Gazetta dello Sport nevű olasz lap információi szerint Nagy Ádám ötéves szerződést írt alá az olasz első osztályú Bologna együttesével. A hír biztosnak tűnik, hiszen Nagy klubja, a Ferencváros nem nevezte őt a jövő heti Partizani Tirana elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjének összecsapására.

A Nemzeti Sport arról írt, hogy a magyar középpályás pénteken Olaszországba utazott, hogy személyesen is megismerje az olasz fociklubot, vagyis már nagyon közel vannak a felek a megállapodáshoz. Az együttesnek van még egy magyar játékosa, a Honvédból érkezett Vécsei Bálint, aki jelenleg a svájci Lugano csapatánál játszik kölcsönben.

A Bologna a tavalyi szezonban majdnem kiesett a Serie A-ból, mindössze négy ponttal előzte meg a legjobb kiesőhelyen záró Carpi együttesét.

Az olasz sportsajtó arról ír, hogy ötmillió euró lehet a magyar középpályás ára. Ha ez igaz, akkor ő lenne minden idők messze legdrágább magyar játékosa. Eddig Németh Krisztián volt a csúcstartó, akiért 3 millió eurót adott a Liverpool az MTK-nak, Dzsudzsák Balázs 2,5 millióért ment a Debrecenből Eindhovenbe, Gera pedig 2,25 millióért a Fradiból a West Bromba. A QS Sport című lap szerint Nagy a Bolognától öt éven át évi 400 ezer eurós (124 milliós) bért kapna, ami a bónuszokkal felmehetne 5-600 ezerre.

Miközben tehát elvileg mindent tudunk már, a Tuttosport szerint a tranzakció még nem köttetett meg, s a Bologna „egy lépésre van” a magyar középpályás megszerzésétől.

Kapcsolódó
Eldőlhet Nagy Ádám sorsa