Előfizetés

Ingyen cirkuszjegyek - Félmegoldást talált a Klik

Publikálás dátuma
2016.07.11. 17:17
Illusztráció: Thinkstock
Utazási kedvezményt kapnak kísérőjükkel együtt azok a diákok, akiket kitűnő bizonyítványuk miatt korábban ingyen cirkuszjeggyel jutalmazott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

A diákok 90, kísérőjük pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot. A Klik MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azokra a kritikákra reagált, amelyek szerint a szegényebb családban élő gyerekek a magas utazási költségek miatt nem tudják beváltani cirkuszjegyüket. közölték. Lendvai Ildikó MSZP-s politikus június 25-én írt arról a Népszavában, hogy sok vidéki szegény család nem tudja kifizetni a fővárosba utazás költségeit.

Kapcsolódó
MSZP: egy jó ötletet sikerült elrontaniCirkuszjegy Nyilas Misinek

Ötpontos akciótervet nyújt be a kivándorlás ellen az LMP

Az LMP ötpontos akciótervet nyújt be az Országgyűlés elé a magyar munkaerőhiány kezelésére - jelentette be a párt társelnöke országjárása során tartott hétfői ajkai sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett azt mondta: Magyarországon egyszerre van hatalmas kivándorlás, egyes cégek pedig abban gondolkodnak, hogy alacsonyabb bérszínvonalú országból hozzanak be vendégmunkásokat. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kérdésben múlt héten megnyilvánuló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai azt jelentik, "hogy a kormány szövetséget kötött a nagytőkével a Magyarországon dolgozó emberek béreinek letörésére".

Az LMP ezért egy ötpontos akciótervet nyújt be a magyar dolgozók érdekében az Országgyűlés elé, mellyel szeretnék elérni, hogy adómentes legyen a minimálbér és annak értéke a létminimum fölé kerüljön, azonnali és jelentős béremelést szorgalmaznak a közszférában, megnövelnék a képzési és az átképzési, valamint a szak- és felnőttképzési forrásokat, illetve lakhatási és mobilitási támogatásként országszerte szociális bérlakásprogramot indítanának. Szél Bernadett hozzátette, az országos szociális bérlakásprogramra a Zöld Beruházási Alapban az LMP meg is tette javaslatát.

Együtt: Orbán rossz választ ad

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök rossz választ ad az Európai Unió válságára, amikor azért az Európai Bizottságot (EB) hibáztatja. Szigetvári Viktor úgy látja: a tagállamok és az EU központi intézményei közösen felelnek a bajokért és a sikerekért egyaránt.

Az ellenzéki politikus közleményében a magyar kormányfőnek a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív napilapban megjelent cikkére reagált.

Szigetvári Viktort úgy fogalmaz: Orbán Viktor ezt a megszólalást is "hamis ellenségképzésre és hazug félelemkeltésre használja". A menekültválság hatékony kezelésére például az Európai Bizottság, Angela Merker német kancellár, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is helyes megoldást jelentő, felelős javaslatot tett - folytatja. Szigetvári Viktor szerint a menekültválság megoldására Európa határainak szigorúbb védelme, az egységes beléptetési és migrációs rendszer, a kötelező menekültkvóta, a szolidáris segítségnyújtás és az Európán kívüli, szomszédos válságok kezelése lett volna az eszköz.

Ezeket azonban mások mellett Orbán Viktor minden erővel "megakadályozta", ezért tehát nemzetállami miniszterelnökként a magyar kormányfő is felel az unió elhúzódó válságáért - közölte a politikus. Azt is tévedésnek tartja, hogy a miniszterelnök több hatalmat adna a nemzetállamoknak az unióval szemben. 

Az Együtt szerint az elkövetkező években az elsődleges feladat a már meglevő, szabályozott működési formák megfelelő használata volna - tudatta.