Előfizetés

Hat lányt vittek öltözőbe a Balaton Sound sztárjai

Publikálás dátuma
2016.07.12. 11:51
MTI Fotó: Ruzsa István
A hétfői hírekkel ellentétben nem két, hanem hat lány ment az öltözőbe a DVBBS nevű formációval - írja a Bors.

Hogy az öltözőben mi történt, még mindig nem tudni pontosan. Egy biztos: a fiúk a közönség soraiból választották ki a lányokat, akik boldogan mentek fel hozzájuk a színpadra és utána az öltözőbe is. Húszezer ember látta őket az imádott zenészekkel együtt bulizni, és az öltözőig vezető úton is testőrök és színpadi munkások hada figyelte minden lépésüket. Eszükbe sem ju­tott, hogy akár az életükbe is kerülhetett volna a hamis biztonságérzetük.

– Sokszor látunk olyat, hogy a sztárok rajongó lányokat visznek be magukkal, aztán egy gyors szex után egy dedikált pólóval útjára is engedik őket. De ilyen aljasságot még nem látott a szakma, hogy ájultan otthagyjanak bárkit a földön. És ha nagyobb baj történik? Ha nem találja meg a takarító személyzet a lányokat? Ez undorító, biztos vagyok benne, hogy a szakma kiveti magából az ilyen férgeket, és a zenészek tesznek is róla, hogy a világ minden táján megtudják, mit tettek Magyarországon ezek a fiúk – mondta a lapnak ingerülten egy informátor.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöl részleteket, mint ahogyan a kórház sem, ahol azokat a lányokat ápolják, akik rosszul lettek a "buliban".

A teljes cikket itt olvashatja!

Gyűlölet-bűncselekmény volt a dallasi lövöldözés

 Barack Obama amerikai elnök hétfőn Washingtonban rendőrszervezetek vezetőivel találkozott, és a csaknem kétórás megbeszélésen a többi között azt mondta: ha a dallasi orvlövész, Micah Johnson még életben volna, akkor gyűlölet-bűncselekményért állítanák bíróság elé. Johnson és társai múlt pénteken öt rendőrt lőttek le lesből egy dallasi tüntetés alatt.

Jim Pasco, az egyik rendőrszervezet vezetője az Obamával folytatott találkozó után interjút adott a Politico című lapnak. Elmondta, hogy valamennyi rendőri vezető meglepetéssel s egyúttal megelégedéssel fogadta, hogy az elnök gyűlölet-bűncselekménynek minősítette a dallasi lövöldözést. Ez ugyanis azt jelenti - fejtette ki Pasco - hogy elismeri, az áldozatok faji vagy vallási hovatartozásuk, vagy valamilyen más jellemzőjük miatt kerültek célkeresztbe, s ezért az elkövetőre váró büntetési tétel nagyobb mértékű.

Pasco, aki - a többi rendőri vezetőhöz hasonlóan - meglehetősen kritikus az Obama-kormányzat rendőrséggel kapcsolatos politikájával, elmondta, hogy a találkozón részt vevők mindegyike kifejezetten örömmel fogadta Obama megállapítását, s azt javasolták az elnöknek, hogy mindezt a nyilvánosság előtt is mondja el.

A találkozón részt vett Joe Biden alelnök is. Eredetileg ő tervezte el a találkozót, és vele lett volna a megbeszélés, de Obama - éppen a dallasi tragédia miatt - lerövidítette európai útját, és már vasárnap visszaérkezett Washingtonba. Így ő is részt vett a Fehér Házban tartott eszmecserén.

Obama kedden Bidennel együtt a texasi Dallasba látogat, ahol beszédet mond az áldozatokra emlékezve. Beszédet mond George W. Bush volt elnök is, aki Dallas egyik elővárosában él.

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje hétfőn Virginia Beachben tartott kampánygyűlése után interjút adott az AP amerikai hírügynökségnek, s ő is feszegette a rendőrség helyzetét, gondjait. Leszögezte, hogy a rendőrségnek kijár a tisztelet, és megállapította, hogy valószínűleg a rendőrök hiányos kiképzése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a múlt héten két helyen is rendőrök lőttek le afroamerikaiakat. "Beszélnünk kell a rendőrökkel, s el kell érnünk, hogy az emberek megférjenek egymással. Megosztott ország vagyunk" - fogalmazott Donald Trump.

Manipulálták Obama szavait

A lengyel állami televízió sajátosan adta vissza mindazt, amit Barack Obama a lengyel demokráciáról mondott beszédében a NATO csúcstalálkozóján. 

Miközben ugyanis kritikusan beszélt a demokrácia lengyelországi helyzetéről, s aggodalmát fejezte ki emiatt, a lengyel nézők ebből nem sokat tudhattak meg. Sőt, a televízióban úgy állították be, mintha az amerikai elnök pont az ellenkezőjét mondta volna. 

Eredeti beszédében az amerikai elnök figyelmeztette Andrzej Duda lengyel államfőt arra, minden pártnak együtt kell működnie azért, hogy megőrizzék a demokratikus intézményeket. „Többet kell tenni ezért – idézte az amerikai elnököt a Washington Post. – Aggodalommal tekintünk bizonyos előzményekre, valamint arra, hogy zsákutcába jutott az igazságügyi reform” – emelte ki.

A lengyel tévében a riporter ezt így fordította: „A találkozó 95 százalékában a NATO ügyeiről volt szó. Obama ugyanakkor dicsérettel illette a lengyel demokrácia helyzetét. Az igazságügyi reformról azt mondta, biztos abban, hogy Lengyelország továbbra is a demokratikus értékekért száll síkra”. Egy másik alkalommal ezt adják az amerikai elnök szájába: „Lengyelország a demokrácia példája volt és jelenleg is az”. A valóságban azonban azt mondta, hogy Lengyelországnak „demokratikus országnak is kell maradnia”. 

Lengyelországgal szemben eljárást indított Brüsszel a demokratikus alapjogok megsértése miatt. Különösen az alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálása váltott ki nemzetközi bírálatokat.