Dopping - Dombvári Bence a megbukott a kajakos

A kajakos Dombvári Bence doppingmintája lett pozitív június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen - közölte kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

Az MKKSZ azonnali hatállyal felfüggesztette a riói kvalifikációt kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren.

Az MKKSZ egy hete jelentette be, hogy egy minta pozitív lett a második olimpiai válogatóversenyen levettek közül, de akkor a vétkes nevét még nem hozta nyilvánosságra. Dombvári maga kérte a B próba elvégzését, de ez a vizsgálat ismét kimutatta szervezetében a stanazolol nevű anabolikus szteroidot.

Az MKKSZ hangsúlyozza: a Magyar Antidopping Csoport és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte Dombvárit, s korábban minden mintája negatív lett.

Szerző

A kvótareferendum nem befolyásolja Brüsszel politikáját

Publikálás dátuma
2016.07.12. 12:56
Menekültek érkeznek Németországba FOTÓ: Getty Images, Sean Gallup
A magyar kvótareferendum nem fogja elrettenteni az Európai Uniót migrációs politikájától, függetlenül attól, hogy a magyarok elítélik-e azt - hangsúlyozta Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottságnak a migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja a Politico című brüsszeli hírportálon kedden megjelent interjújában.

Avramopoulosz az uniós migrációs politikáról adott interjúban elmondta, hogy az még inkább vitatott lehet a kontinensen, mivel bizonyos országokban euroszkeptikus és bevándorlás-ellenes érzelmek uralkodnak.

A biztos kitért a kötelező kvótarendszerről tartandó magyar népszavazásra, kiemelve, hogy uniós országban ez az első ilyen referendum az uniós migrációs politikával kapcsolatban. Orbán Viktor magyar miniszterelnök sokszor bírálta az Európai Uniót migrációs politikája miatt, amely sokak véleménye szerint oka volt a brit népszavazás eredményének és Nagy-Britannia kilépéséhez vezetett - mondta.

A cikk szerzője megjegyezte, hogy magyar tisztviselők szerint az Európai Bizottság nehezen tudja majd figyelmen kívül hagyni a népszavazás végeredményét, amely várhatóan az uniós politika elsöprő mértékű elutasítása lesz.

A magyar népszavazás eredményét "nem hagyjuk figyelmen kívül" - fogalmazott Avramopoulosz. "Mi mindig tiszteletben tartjuk az emberek döntését, azonban az nem lesz az áthelyezési program vége" - szögezte le. A program "nem halott" és végre kell hajtani - húzta alá. Ha eljön a pillanat, és őszinte tárgyalást folytat az unió a magyar kormánnyal, sikerül megoldást találni a kérdésre - tette hozzá.

A biztos elmondta, nincsenek tervek az uniós migrációs politika újragondolására azután sem, hogy azt Nagy-Britannia uniós tagságot elutasító népszavazásának okai között említik.

A cikk szerzője kitért arra, hogy Szlovákia és Magyarország bíróságon támadta meg az uniós áttelepítési programot. Jogi szakértők szerint kevés esély van a tagországok győzelmére az ügyben, de nem zárják ki, hogy a bíróság kikényszeríti az érintett politika megváltoztatását - tette hozzá.

A szerző hozzáfűzte, hogy az unió soros elnökségét jelenleg betöltő Szlovákia határozottan ellenezte a migránsok kötelező áthelyezésére vonatkozó uniós tervet és fenntartható, uniós szintű migrációs politika kialakítását sürgette.

Szerző

Hat lányt vittek öltözőbe a Balaton Sound sztárjai

Publikálás dátuma
2016.07.12. 11:51
MTI Fotó: Ruzsa István
A hétfői hírekkel ellentétben nem két, hanem hat lány ment az öltözőbe a DVBBS nevű formációval - írja a Bors.

Hogy az öltözőben mi történt, még mindig nem tudni pontosan. Egy biztos: a fiúk a közönség soraiból választották ki a lányokat, akik boldogan mentek fel hozzájuk a színpadra és utána az öltözőbe is. Húszezer ember látta őket az imádott zenészekkel együtt bulizni, és az öltözőig vezető úton is testőrök és színpadi munkások hada figyelte minden lépésüket. Eszükbe sem ju­tott, hogy akár az életükbe is kerülhetett volna a hamis biztonságérzetük.

– Sokszor látunk olyat, hogy a sztárok rajongó lányokat visznek be magukkal, aztán egy gyors szex után egy dedikált pólóval útjára is engedik őket. De ilyen aljasságot még nem látott a szakma, hogy ájultan otthagyjanak bárkit a földön. És ha nagyobb baj történik? Ha nem találja meg a takarító személyzet a lányokat? Ez undorító, biztos vagyok benne, hogy a szakma kiveti magából az ilyen férgeket, és a zenészek tesznek is róla, hogy a világ minden táján megtudják, mit tettek Magyarországon ezek a fiúk – mondta a lapnak ingerülten egy informátor.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöl részleteket, mint ahogyan a kórház sem, ahol azokat a lányokat ápolják, akik rosszul lettek a "buliban".

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző