Előfizetés

Kiderült, mi történhetett a lányokkal a Balaton Sound-on

Publikálás dátuma
2016.07.12. 16:56
Forrás: Facebook/Balaton Sound
Ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg eszméletlen állapotban a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében. Összesen hatan voltak ,,a szerencsések", akik testközelben bulizhattak a fellépőkkel. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták.

A hétfői hírekkel ellentétben nem két, hanem hat lány ment szombaton az öltözőbe a DVBBS nevű formációval és azok kísérőivel a Zamárdiban rendezett Balaton Soundon - értesült a Bors. Hogy az öltözőben mi történt, még mindig nem tudni pontosan. Egy biztos: a fiúk a közönség soraiból választották ki a lányokat, akik boldogan mentek fel hozzájuk a színpadra és utána az öltözőbe is. Az Index úgy tudja, a fiatalok a fellépőkkel a backstageben (a kulisszák mögött) folytatták a bulit, fotókat készítettek, pózoltak. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták. Feles pohárban kínálták őket. Azt gondolják, ez az ital volt az, ami a filmszakadást okozhatta.

Húszezer ember látta őket az imádott zenészekkel együtt bulizni, és az öltözőig vezető úton is testőrök és színpadi munkások hada figyelte minden lépésüket. Eszükbe sem jutott, hogy akár az életükbe is kerülhetett volna a hamis biztonságérzetük. A Blikk információja szerint a húszon inneni fiatalok már egy hete buliztak a VIP-részlegben.

– Sokszor látunk olyat, hogy a sztárok rajongó lányokat visznek be magukkal, aztán egy gyors szex után egy dedikált pólóval útjára is engedik őket. De ilyen aljasságot még nem látott a szakma, hogy ájultan otthagyjanak bárkit a földön – mondta a lapnak egy informátor.

A hat lányból három lett nagyon hamar – percek alatt – rosszul, egyikőjük a vécében rogyott össze, a másik kettő pedig az öltözőrészben hevert, amikor rájuk találtak. A másik három elszaladt – mondta a Borsnak egy szemtanú. A DVBBS tagjai megijedhettek és – annak ellenére, hogy volt foglalt szállásuk - azonnal távoztak. A reptéren érte őket utol a rendőrség.

A Blikk úgy tudja, ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg. Ő lehetett az a szülő, aki feljelentést tett.

A rendőrség négy külföldi férfit állított elő. Hármuknál a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy embert tanúként hallgattak ki a nyomozók. A férfiak szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, a rendelkezésre álló adatok alapján szexuális erőszak gyanúja nem merült fel - olvasható a rendőrségi közleményben.

A lányok állapotáról nincs információ, a Balaton-parti kórház főigazgatója hírzárlatot rendelt el az ügyben.

A két kanadai akár évekre börtönbe kerülhet, ha kiderül, hogy ők kínálták meg a lányokat a tudatmódosítóval.– Mindenképpen eljárás indul a fiúk és a lányok ellen is, birtoklásért. Aki kínálta és átadta, az nagyobb bajban lesz. Ez büntetőügyi kategória, 0,5 grammig két év börtön jár érte, nagyobb mennyiségnél viszont 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – nyilatkozta a Borsnak dr. Lichy József jogász. Hozzátette: a zenészek esetében a segítségnyújtás elmulasztása is megállni látszik, hiszen otthagyták a tehetetlen lányokat, ezért két évet kaphatnak. Mivel Magyarországon büntetőeljárás folyik ellenük, többször kell majd megjelenniük kihallgatáson, ahova személyesen lesznek kénytelen eljönni, nem elég, ha ügyvédet küldenek. Ha nem jönnek, nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellenük.

,,Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a fesztivál résztvevői közül többen olyan esemény részeseivé váltak, amely miatt kórházba kerültek. A hatósággal természetesen együttműködünk” – áll a DVBBS zenekar ügyvédjének, Papp Gábornak a közleményében. ,,A rendőrség megerősítette: nem volt semmilyen kapcsolat köztünk és a fenti incidens között, így elutazhattunk. A marihuana birtoklási eljárásban természetesen elérhetőek maradunk, hogy tisztázzuk az állításokat. Jobbulást kívánunk a megbetegedett áldozatoknak.”

Leváltották a mentőtiszteket - Bírál az MSZP

Az MSZP frakcióvezető-helyettesei vezető mentőtisztek leváltása ellen emeltek szót, valamint közölték: a költségvetés módosítására tesznek javaslatot, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) büdzséje legalább elérje a Magyar Olimpiai Bizottságét (MOB).

Varga László és Szakács László, az ellenzéki párt múlt héten megválasztott parlamenti frakcióvezető-helyettesei keddi sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: emberéletekkel nem szabad szórakozni, azoknál nem lehet fontosabb. Varga László elmondta, július 1-jén, a Semmelweis-napon egy hírlevélből tudta meg tíz vezető megyei mentőtiszt, hogy az OMSZ megbízott főigazgatója leváltja őket. Hivatalos értesítést azóta sem kaptak - jegyezte meg. Hozzátette: 20-30 éves vezetői tapasztalattal rendelkező embereket váltottak le és volt, hogy olyanok kerültek a helyükre, akiknek nem volt vezetői gyakorlatuk, vagy olyanok, akik nincsenek állományban.

Az ellenzéki politikus azt is kifogásolta, Máté Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója számos posztra barátait nevezi ki, példaként a gépjárműosztály vezetőjét említette. Varga László arról is beszélt, bár komoly fejlesztésekről volt szó annak érdekében, hogy az esetek 75 százaléka helyett az esetek 90 százalékában 15 percen belül kiérjenek a mentők. Ennek ellenére nem hogy javult ez az arány, hanem 65 százalékra csökkent - tette hozzá, majd arra szólította fel a kormányt, hogy nézzen körül az OMSZ "háza táján" és a botrányos döntéseket vonják vissza.

Szakács László arról beszélt, hogy mentők költségvetése az elmúlt két évben változatlan, 32 milliárd forint, miközben a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetése 37 milliárd forint volt ezekben az években. Hozzátette: költségvetési törvénymódosítást nyújtanak be, mert bár fontosnak tartják az olimpiai mozgalom ügyét, úgy gondolják, az első feladat az Országos Mentőszolgálat megerősítése kell, hogy legyen. Jelezte, a javaslatukban azt kezdeményezik, hogy a mentők költségvetése legalább 37 milliárd forint legyen. Hozzátette: a szükséges forrásokat a közmédiától csoportosítanák át.

Liget - A PM megtámadja a birtokvédelmi határozatot

A Párbeszéd Magyarországért jogtalannak és több ponton érdekeket sértőnek tartja a városligeti Kertemre kiadott jegyzői birtokvédelmi határozatot, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megtámadja azt.

A párt szóvivője közleményében azt kifogásolta, hogy - véleménye szerint - a VIII. kerületi jegyző nem bizonyította hitelesen, hogy a Bont-Tör Zrt. és a Városliget Zrt. az ingatlan jogszerű birtokosai. Tordai Bence szerint a birtokvédelemről döntő hatóság nem vizsgálta, hogy a két cég valóban birtoklási helyzetben van-e és ha birtokosok is, jogszerűen birtokolják-e az ingatlant. A politikus hozzátette, hogy ezen felül a kézbesítés sem a kormányrendeletben előírtaknak megfelelően történt, a Ligetvédők ugyanis nem kapták meg időben a birtokvédelmi határozatot és vagyontárgyaikat sem hozhatták ki a területről.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a bíróságnak fel kell függesztenie a birtokvédelmi határozatot addig, amíg a józsefvárosi jegyző és helyettese minden kérdésre nem felel, és nem támasztja alá bizonyítékokkal a határozat jogszerűségét - szögezte le Tordai Bence.

A józsefvárosi önkormányzat hétfőn azt közölte, hogy a Városliget meghatározott területének birtokvédelmére vonatkozó jegyzői határozat jogszerű, de aki azt sérelmesnek tartja, a bíróságtól kérheti megváltoztatását. A Danada-Rimán Edina jegyző által jegyzett, az MTI-nek küldött közleményben az is olvasható, hogy a határozat csak a Városliget Zrt. és a bontást végző cég birtokát képező területen birtokháborító magatartást tanúsító emberekre vonatkoztatható.