"Haveroknak" nyújt forrást az FM is

Ahogy a kormány, úgy a földművelésügyi tárca is csak a haveroknak nyújt forrásokat, ez igaz háttérintézményeire, főosztályvezetőire, osztályvezetőire is - jelentette ki Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő kedden. 

A politikus sajtótájékoztatóján ismertette a tárca és háttérintézményei által szakértői tanulmányokra kifizetett összegeket, amelyeket írásbeli kérdésére kapott válaszként a minisztériumtól. A képviselő emlékeztetett a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. megbízásaira, arra, hogy a társasághoz összesen 48 millió forintnyi forráshoz jutott a kazah-magyar mezőgazdasági együttműködésről szóló tanulmányokért. 

Mintegy 54 millió forintért készített tanulmányt két hónap alatt az egyetlen bejelentett alkalmazottal dolgozó Korilus Kft. - sorolta - , az Első Magyar Kert Szövetség, amelynek vezetője a CÖF-ben is tevékenykedik, 5,9 millió forintért írt tanulmányt a háztáji kertművelés népszerűsítéséről, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pedig két év alatt milliárdos nagyságrendű uniós támogatáshoz jutott, a kívánt anyagokat pedig az összeg töredékéből készíttette el alvállalkozókkal.

A politikus szerint rendszeres a tárcánál, hogy saját főosztályvezetőit, osztályvezetőit bízza meg szakértőként. Egy főosztályvezetője ugyanis két megbízást is kapott, összesen több mint 2 millió forint értékben, míg egy osztályvezetője összesen mintegy 6,5 milliói forintnyi pluszmegbízáshoz jutott, a fizetésén felül - ismertette.

Szerző

Hol van a Quaestor-vagyon? Az MSZP követné a pénz útját

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese abban bízik, hogy a törvény teljes szigorával és a nyilvánosság legnagyobb bevonása mellett jár el a bíróság a Quaestor-ügyben. Szakács László kedden azt javasolta, hallgassák meg az összes sértettet, terjesszék ki a vádat és "kövessék a pénz útját".

Az ellenzéki politikus budapesti, más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte, már korábban is arra "bátorította" az ügyészséget, hogy nyomozzon tovább, kövesse a pénz útját, így további gyanúsítottak is lehetnek. Szerinte kevés figyelmet kap az a tény, hogy nem lehet tudni, hol van a Quaestor-vagyon.

Azon véleményének is hangot adott, hogy nem lehet az ügyet teljes körűen felderíteni, mert megemelték az elkövetési értékhatárt, csak az ötvenmillió forint feletti károsultakat idézték be a tárgyalásra. Szakács László szólt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) mint felügyeleti szervnek megkerülhetetlen a felelőssége az ügyben, a kártalanításhoz pedig van pénze, csak akarata nincs ehhez, így ezt ki kell kényszeríteni. Megjegyezte, az MNB-nek nem felderítenie, hanem megelőznie kellene ezeket az ügyeket, a felderítés a rendőrség és az ügyészség feladata.

A Fővárosi Törvényszéken kedden a vádirat ismertetésével megkezdődött a Quaestor-ügy, a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba, egykori Quaestor-vezér és társai ellen indított büntetőper tárgyalása.

Szerző

Kiderült, mi történhetett a lányokkal a Balaton Sound-on

Publikálás dátuma
2016.07.12. 16:56
Forrás: Facebook/Balaton Sound
Ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg eszméletlen állapotban a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében. Összesen hatan voltak ,,a szerencsések", akik testközelben bulizhattak a fellépőkkel. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták.

A hétfői hírekkel ellentétben nem két, hanem hat lány ment szombaton az öltözőbe a DVBBS nevű formációval és azok kísérőivel a Zamárdiban rendezett Balaton Soundon - értesült a Bors. Hogy az öltözőben mi történt, még mindig nem tudni pontosan. Egy biztos: a fiúk a közönség soraiból választották ki a lányokat, akik boldogan mentek fel hozzájuk a színpadra és utána az öltözőbe is. Az Index úgy tudja, a fiatalok a fellépőkkel a backstageben (a kulisszák mögött) folytatták a bulit, fotókat készítettek, pózoltak. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták. Feles pohárban kínálták őket. Azt gondolják, ez az ital volt az, ami a filmszakadást okozhatta.

Húszezer ember látta őket az imádott zenészekkel együtt bulizni, és az öltözőig vezető úton is testőrök és színpadi munkások hada figyelte minden lépésüket. Eszükbe sem jutott, hogy akár az életükbe is kerülhetett volna a hamis biztonságérzetük. A Blikk információja szerint a húszon inneni fiatalok már egy hete buliztak a VIP-részlegben.

– Sokszor látunk olyat, hogy a sztárok rajongó lányokat visznek be magukkal, aztán egy gyors szex után egy dedikált pólóval útjára is engedik őket. De ilyen aljasságot még nem látott a szakma, hogy ájultan otthagyjanak bárkit a földön – mondta a lapnak egy informátor.

A hat lányból három lett nagyon hamar – percek alatt – rosszul, egyikőjük a vécében rogyott össze, a másik kettő pedig az öltözőrészben hevert, amikor rájuk találtak. A másik három elszaladt – mondta a Borsnak egy szemtanú. A DVBBS tagjai megijedhettek és – annak ellenére, hogy volt foglalt szállásuk - azonnal távoztak. A reptéren érte őket utol a rendőrség.

A Blikk úgy tudja, ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg. Ő lehetett az a szülő, aki feljelentést tett.

A rendőrség négy külföldi férfit állított elő. Hármuknál a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy embert tanúként hallgattak ki a nyomozók. A férfiak szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, a rendelkezésre álló adatok alapján szexuális erőszak gyanúja nem merült fel - olvasható a rendőrségi közleményben.

A lányok állapotáról nincs információ, a Balaton-parti kórház főigazgatója hírzárlatot rendelt el az ügyben.

A két kanadai akár évekre börtönbe kerülhet, ha kiderül, hogy ők kínálták meg a lányokat a tudatmódosítóval.– Mindenképpen eljárás indul a fiúk és a lányok ellen is, birtoklásért. Aki kínálta és átadta, az nagyobb bajban lesz. Ez büntetőügyi kategória, 0,5 grammig két év börtön jár érte, nagyobb mennyiségnél viszont 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – nyilatkozta a Borsnak dr. Lichy József jogász. Hozzátette: a zenészek esetében a segítségnyújtás elmulasztása is megállni látszik, hiszen otthagyták a tehetetlen lányokat, ezért két évet kaphatnak. Mivel Magyarországon büntetőeljárás folyik ellenük, többször kell majd megjelenniük kihallgatáson, ahova személyesen lesznek kénytelen eljönni, nem elég, ha ügyvédet küldenek. Ha nem jönnek, nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellenük.

,,Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a fesztivál résztvevői közül többen olyan esemény részeseivé váltak, amely miatt kórházba kerültek. A hatósággal természetesen együttműködünk” – áll a DVBBS zenekar ügyvédjének, Papp Gábornak a közleményében. ,,A rendőrség megerősítette: nem volt semmilyen kapcsolat köztünk és a fenti incidens között, így elutazhattunk. A marihuana birtoklási eljárásban természetesen elérhetőek maradunk, hogy tisztázzuk az állításokat. Jobbulást kívánunk a megbetegedett áldozatoknak.”

Szerző