Kisgyerekkéz a húsdarálóban - A rendőrség is vizsgálódik

A rendőrség is vizsgálja a Pest megyei Csemőn szerda reggel történt balesetet, amelyben egy kétéves gyermeknek nagyméretű elektromos húsdarálóba szorult a keze - közölte a megyei rendőrség szóvivője.

A kisgyerek súlyos, roncsolásos kézsérülést szenvedett, ezért már a helyszínen infúziót, fájdalomcsillapítót, oxigént kapott, majd a budapesti gyermeksebészetre vitték.  Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója az RTL Klub esti Híradójában azt mondta: a gyermek bal kezét, amelynek ujjait csaknem teljesen levágta a húsdaráló, 3-4 órán keresztül műtötték. Az orvosok most arra várnak, hogy beinduljon a keringés a gyermek kezében.

A Ceglédi Rendőrkapitányság testi sértés miatt indított eljárást. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Szerző

Egy család halt meg az Abádszalóknál történt balesetben

Publikálás dátuma
2016.07.13. 21:18
MTI Fotó: Mészáros János
Összeütközött egy személyautó és egy mikrobusz Abádszalók és Tiszabura között, a 3216-os úton szerda délután, hárman meghaltak, hárman megsérültek, egyikük életveszélyesen  - közölte a mentőszolgálat és a rendőrség.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje elmondta: a személyautóban utazó család - egy tízéves gyermek és a szülei - nem élték túl a balesetet. A mikrobuszban utazó három ember közül ketten súlyosan megsérültek, egyiküket a debreceni mentőhelikopter Szolnokra, a másik sérültet a miskolci mentőhelikopter Miskolcra vitte. A mikrobusz könnyű sérültjét mentőgépkocsival szállították a karcagi kórházba. 

Filéné Simon Ibolya, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sajtóreferense  elmondta: az intézményükbe vitt nő sérülései életveszélyesek, várhatóan csütörtökön megműtik. A szolnoki Hetényi kórház csütörtökökre ígért tájékoztatást a hozzájuk vitt beteg állapotáról.

Szerző
Frissítve: 2016.07.13. 23:26

Csontmaradványok vezettek a gyilkos nyomára - Videó

Publikálás dátuma
2016.07.13. 13:31
FOTÓ: police.hu
Erdőben talált csontmaradványok alapján derítettek fel egy 2011 őszén történt emberölést a Bács-Kiskun megyei rendőrök - olvasható a police.hu oldalon.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez február 11-én arról, hogy Kiskunhalason, a Keceli út környékén egy erdős területen feltehetően emberi csontmaradványokat találtak. A kirendelt szakértők véleményei szerint az erdőben egy idős férfi maradványait találták meg, aki évekkel ezelőtt bűncselekmény áldozata lett.

A beszerzett adatok, bizonyítékok alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy az idős férfit egy ismerőse, S. Mihály ölte meg. Másnap - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki az 59 éves férfit, majd vallomása alapján a tanyája udvarán további holttestmaradványok kerültek elő.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2011 szeptemberében a kiskunhalasi tanyáján előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően a holttestet az ingatlan udvarában elásta. A lelepleződés elkerülése érdekében 2015 őszén kiásta a tetemet és a maradványok egy részét a közeli erdőben rejtette el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa és tetemkereső szolgálati kutyája segítségével a csontváz hiányzó részeit is megtalálták a rendőrök.

Szerző