Így dőlt rá a vihar tépte öreg fa egy sírra Balatonfüreden - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.07.14. 17:00
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
A szerdán késő délután kezdődött viharok miatt július 14-én reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat az országban. A leszakadt faágak, kidőlt fák sok helyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. 
MTI Fotó: Donka Ferenc

MTI Fotó: Donka Ferenc

Szerző

Korrupcióinfó - "Kamu tanulmányokra” ment el 250 millió

Publikálás dátuma
2016.07.14. 16:59
Forrás: Facebook/Hadházy Ákos
Feljelentést tett egy tavaly ősszel lezárult egészségügyi fejlesztési projekt egyes elemei miatt Hadházy Ákos. 

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az egészségügyi ellátórendszer szervezeti hatékonyságának fejlesztésére és a területi együttműködések kialakítására kiírt pályázat 9,5 milliárd forintjából 250 millió biztosan felesleges feladatokra ment el: „kamu tanulmányokra”, drága képzésekre, már korábban elkészült program-fejlesztésekre.

Hadházy vitatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) orvosképző egyetemek bevonásával megvalósított projektjének 23 milliós kommunikációs csomagját is, mert abban egy reklámszpothoz napi 400 ezer forintért kértek fel állatszereplőket idomárukkal együtt. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy kikéri a projekt részletes költségvetését is az intézményfenntartótól, mert az uniós pénz elköltése nem átlátható.

Szerző

Drónröptetetéssel tüntetett egy képviselő a parlamentben

Drónt röptetett csütörtökön egy honatya az ukrán parlament üléstermében, képviselőtársai feje fölött.

 Az erről készült felvételt megjelent a kijevi hírportálokon. A négyrotoros repülő alkalmatosság, úgynevezett kvadrokopter az ülésező honatyák feje szállt el, közvetlenül a kupola alatti csillár mellett körözött. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a Julija Timosenko vezette Haza (Batykivscsina) párt egyik képviselője röptette. A februárban ellenzékbe vonult frakció előzőleg kifogásolta, hogy egyes előterjesztéseket nem név szerinti szavazással hagy jóvá a törvényhozás, ezért azzal fenyegetőzött, hogy radikális módszerekkel fog küzdeni ellene. 

A kormánypárti képviselőcsoportok tagjai követelték a házelnöktől, hogy tegyen rendet, büntesse meg a drónröptetés felelőseit. Erre válaszul az ellenzéki padsorokban ülők megjegyezték, hogy nincs az ukrán parlament házszabályában olyan pont, amely ezt tiltaná.  Egy kormánypárti képviselő pedig azt javasolta a Haza frakció tagjainak, hogy ajándékozzák a drónt a kelet-ukrajnai fronton harcoló ukrán katonáknak - ők több hasznát vennék az Oroszország által támogatott szakadárok elleni küzdelemben. 

Szerző
Témák
Ukrajna drón