Előfizetés

Öngyilkos lett egy rab Sopronkőhidán

A fogvatartott még július 6-án akasztotta fel magát a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint a személyi állomány nem mulasztott.

A férfi jogerős büntetését töltötte az intézményben, amikor öngyilkosságot követett el - írja a hvg.hu. A fegyház és börtön személyzete talált rá, de - a börtönparancsnokság szerint - az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére sem tudták megmenteni az életét. A rendőrség a helyszíni vizsgálat során kizárta az idegenkezűséget.

Önkormányzati cégeket ellenőriz az ÁSZ

Tavaly január óta 60 önkormányzati távhőszolgáltató és hulladékkezelő cég vizsgálatát zárta le az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a szervezet folytatja az ellenőrzéseket - közölte Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az alelnök hangsúlyozta: az ÁSZ az ellenőrzések során nyomatékosan felhívta a figyelmet a vállalatoknak azokra a szabályozási és gazdálkodási hiányosságaira, amelyek veszélyeztethetik a tulajdonos önkormányzatok pénzügyi egyensúlyát, valamint a rezsicsökkentés hosszú távú fenntarthatóságát.

A tapasztalatok szerint indokolt az önkormányzati cégek vizsgálata, ezért a számvevőszék megkezdte a megyei jogú városok gazdasági társaságainak átfogó ellenőrzését - közölte Warvasovszky Tihamér. Hozzátette, hogy várhatóan idén ősztől az ÁSZ kiterjeszti a korrupciós kockázatokat feltérképező integritás felmérését az önkormányzati tulajdonú cégekre is.Ciki! - Obama feleségétől nyúlt le szövegrészeket beszédében Trumpné

Publikálás dátuma
2016.07.19. 13:07
Annyira szeretem ezt a gazdag bácsit - Melania és Donald Trump/Win McNamee- Getty Images
Kínos botrány robbant ki a republikánus elnökjelölő kampány kezdetén. Melania Trump, a várható republikánus elnökjelölt felesége volt az első nap fő szónoka, s nagy érdeklődéssel várt beszédét hallgatva többen is ismerősnek vélték a sorokat. Kiderült, Melania és beszédírói egész bekezdéseket emeltek át Michelle Obama 2008-ban Denverben, a demokrata jelölőgyűlésen elmondott beszédéből. Az amerikai tévécsatornák elő is keresték a megfelelő részletet, s egymás mellett játszották le a jelenlegi First Lady, és a milliárdos felesége – több helyen szóról szóra megegyező - szavait.

A szlovéniai születésű Melania Trump eddig nem sokat szerepelt a nyilvánosság előtt. Az egykori modell, a milliárdos harmadik felesége nagyon készült a beszédre. Előzetesen közölték, öt-hat hétig dolgozott beszédírókkal a 15 perces szövegen, s az NBC reggeli műsorában Matt Lauernek nyilatkozva azt állította, jórészt saját maga írta a szöveget, nagyon kis segítséggel. A Trump-kampány a plágiumvád nyomán közleményt adott ki, amelyben azt írták, a szöveg tartalmazott néhány „töredéket”, amelyek hűen tükrözték Melania érzéseit és gondolatait. Azt azonban nem ismerték el, hogy az átemelt sorok Obama feleségének egykori beszédéből származnak.

Michelle Obama, 1988:

„Barack-ot és engem ugyanazon értékek szellemében neveltek: hogy keményen meg kell dolgoznod azért, amit el akarsz élni az életben, hogy a szavad kötelez, hogy azt kell tenned, amit mondasz, hogy az embereket méltósággal és tisztelettel kell kezelned, még ha nem is ismered őket, s még ha nem is értesz egyet velük.

Barack és én ezen értékek alapján építettük fel az életünket, s ezeket adjuk tovább a következő generációnak. Mert azt akarjuk, hogy a gyermekeink – ahogy e nemzet valamennyi gyermeke – tudják, hogy teljesítményük egyetlen korlátja álmaik ereje és az akarat, hogy megdolgozzanak érte.”

Melania Trump, 2016.

„A szüleim továbbadták nekem az általuk képviselt értékeket, hogy keményen meg kell dolgoznod azért, amit el akarsz érni az életben. Hogy a munkád (word helyett a work szót használta, egy betű eltéréssel - a szerk.) kötelez, hogy azt teszed, amit mondasz és betartod az ígéretedet. Hogy tisztelettel kezeled az embereket.

Tovább akarjuk adni ezeket az értékeket a következő generációknak, mert azt akarjuk, hogy ennek a népnek a gyermekei tudják, hogy teljesítményük egyetlen korlátja álmaik nagysága és az akarat, hogy megdolgozzanak érte.”