Előfizetés

Speciális sporteszközökkel készülhetnek a paralimpikonok

Publikálás dátuma
2016.07.21. 07:54
FORRÁS: WESTEND
Pap Bianka, Kézdi Réka úszók, Csontos Piroska atléta, Lőrincz Kriszta evezős és Arlóy Zsófia asztaliteniszező már lázasan készülnek a szeptember 7-én induló Paralimpiára. A sportolók hamarosan már új sporteszközeiket is felavathatják, ugyanis a WestEnd City Center és a Glamour összefogásának köszönhetően több mint egymillió forintot költhet sportfelszerelésre a Magyar Paralimpiai Bizottság.

„A támogatásunk keretén belül pénzadományokkal segítjük a csapatot és egyes sportolókat, ezért is csatlakoztunk a Gardróbfrissítés elnevezésű jótékonysági ruhacsere akcióhoz" - mondta László Kata, a WestEnd Marketing igazgatója. ,,Az akció 3 napja alatt befolyt összeget megdupláztuk, így több mint egymillió forinttal sikerült segítenünk a Paralimpiára készülő sportolókat, és így olyan speciális sporteszközök, felszerelések megvásárlásra nyílt lehetőség, amire valóban igényük van a felkészüléshez. Támogatásunk kapcsán azonban nem csak pénzzel támogatjuk a sportolókat. Nyári sportkampányunkban való szerepeltetésük által szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy minél több ember ismerje meg őket, mely ismertség pozitív kihatással lehet az életükre.”

„Nagyon örülünk, hogy a Gardróbfrissítéssel nem csak a környezetvédelem fontosságára hívhattuk fel a figyelmet, de az eladott ruhák után befolyt összeggel a paralimpikonokat is támogathattuk" – tette hozzá Maróy Krisztina, a Glamour Magazin főszerkesztője. ,,Szerettük volna ezt a pénzt megfogható, konkrét dolgokra fordítani, a sportolóknak pedig mindig szükségük van új eszközökre. Arra szeretnénk ösztönözni mindenkit, hogy figyeljünk a paralimpikon sportolóinkra is, legyünk nyitottak feléjük, hiszen hihetetlen munkát végeznek.”

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azt szeretné, hogy ha az ép és fogyatékkal élő társadalom még közelebb kerülne egymáshoz. „Egy derűs, rendkívül jókedvű csapat utazik majd szeptemberben Rióba, összesen 39 nő és férfi képviseli Magyarországot, és minden magyart a játékokon. Nagyon örültünk a WestEnd és a Glamour felajánlásának ugyanis sportolóink számára ezek a sporteszközök rendkívül sokat jelentenek.

A közösen összegyűjtött több mint 1 millió forintból úszódresszeket, különféle színű judoruhákat, evezőt, futómezt, cipőt, valamint lövészszemüvegeket fogunk vásárolni, hogy megkönnyítsük versenyzőink felkészülését" – mondta Szabó László.

A támogatók érzik és tudják, hogy egy segítőnek felelőssége is van. Fontos, hogy aki tud, minél többet tegyen azért, hogy a mintegy négyszáz magyar parasportoló, a mintegy kilencvenezer magyar fogyatékos gyerek és diák, és a mintegy hétszázezer fogyatékos magyar ember még több figyelmet, elismerést és lehetőséget kapjon.

Hiszen, ahogy a Magyar Paralimpiai Csapat logó központi elemének választott E betű - mely az angol egyenlőség, azaz equality szó kezdőbetűje - is mutatja: egyformák nem vagyunk, de egyenlők igen!

Jótékony játékkészítők

A 2015 szuperprodukcióját, A Játékkészítő pop-show-musicalt megálmodó és létrehozó TulipánTündér Produkció nevéhez több jótékonysági akció is fűződik. 

Karácsonykor a mese nélkül maradó gyermekek számára jótékonysági akciót indítottak, hogy a rászoruló apróságok is mesés élményekkel gazdagodhassanak az ünnepek alatt. Az akció keretén belül minden, A Játékkészítő előadásra történő jegyvásárlás esetén a vásárló kedvezményt kapott, s minden vásárlás után a szervezők egy jegyet egy rászoruló gyermeknek ajánlottak fel. Így csaknem 150-en láthatták az előadást.

Ősszel egy jótékony célú árverést is indított a produkció, melyen egyedi, magyar tervezők és művészek által alkotott tárgyak kerültek kalapács alá. A befolyt összeget a Dóri Háznak, Magyarország első gyermekhospice házának ajánlották fel.

A népszerű történet felvételeiből az idei évben egy családi mesemozi is született, amely a pop-show-musical felvételeiből készült és nagy sikerrel vetítették országszerte. A produkció és a Parlux jóvoltából, a Lurdy-ház segítségével 150 gyerek nézhette meg a filmet májusban. A vetítésen a gyerekek találkozhattak kedvenc sztárjaikkal is.

A Magyar Borok Útja: nem csak verseny

A Magyar Borok Útja Rallye versenyt immár több mint 20 éve szervező cég társadalmi szerepvállalása eddig is köztudott volt. Minden megmozdulásuk, rendezvényük alkalmával egy-egy nemes célra gyűjtöttek. 

Idén egész évben egyetlen célra koncentrálnak, ezért létrehozták a Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Programot. Ehhez várják a teniszversenyeiken, borvacsoráikon, az I. Motoros és a XXI. autós Magyar Borok Útja Rallye-n barátaik, vendégeik felajánlásait.

„Úgy gondoljuk, fontos, hogy azokra is gondoljunk, azokkal is törődjünk, akiknek nemhogy borvacsorán való részvételre nincs lehetőségük, de valamilyen szerencsétlen okból még a fedelet is elveszítették a fejük fölül" - mondta Megay Róbert, a Kft. tulajdonosa.

,,Számunkra szinte elképzelhetetlen az, amit a társadalom ezen rétege komoly kihívásként él meg, és az alapvető emberi szükségletekért folyó küzdelemben harcol meg a napi élelemért, az alapvető higiéniáért, a meleg öltözetért, vagy éppen egy kényelmes fekhelyért. Ráadásul ez az a „lecsúszó” szegmens, akikkel valójában nagyon kevesen törődnek, így sokan minden reményüket elvesztve, céltalanul kénytelenek tengetni mindennapjaikat. Ezért döntöttünk ebben az évben a hajléktalanok támogatása mellett, így októberig bezárólag minden egyes rendezvényünkön számukra gyűjtünk.

Terveink szerint még a hideg idő beköszönte előtt megkezdjük téli felkészítésüket, és szakmai partnerünk, az Oxy-team Mentőszolgálat közreműködésével a főváros több pontján egészségügyi szűrést biztosítunk számukra, ahol az addig összegyűlt adományokból megvásárolt védőoltásokkal készítjük fel őket a ,,túlélésre”. A kezdeményezéshez már a Pesti Vigadó Étterme is csatlakozott, akik a programban résztvevő minden hajléktalan számára egy tál meleg ételt biztosítanak a szűrést követően.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a rendezvényeken kihelyezett gyűjtő edénybe helyezett pénzbeli hozzájárulásával."