Magyar sztárfocista is volt a müncheni merénylet helyszínén

Publikálás dátuma
2016.07.23. 15:59
Simon Krisztián egy korábbi felvételen. FOTÓ: Johannes Simon/Getty Images
Az 1860 München magyar labdarúgója, Simon Krisztián is abban a müncheni plázában tartózkodott, ahol 9 halálos áldozatot követelő fegyveres támadást hajtottak végre - írja a Nemzeti Sport Online.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár lövöldözött péntek este Münchenben. A férfi kilenc embert ölt meg, majd magával is végzett. A támadásban 21-en sebesültek meg.

A portál úgy tudja, hogy a támadás ideje alatt a bevásárlóközpontban tartózkodott Simon Krisztián, a helyi másodosztályú labdarúgócsapat támadója is, aki párjával éppen fogorvosnál járt. Az NSO szerint az ijedtséget leszámítva mindketten jól vannak, nem történt bajuk a támadásban.

A legfrissebb híreket a müncheni lövöldözésről itt olvashatja!

Szerző

Hatalmas zuhé szakadt le Budapestre

Publikálás dátuma
2016.07.23. 15:39
Illusztráció: Thinkstock
Bár szombaton főként csak délutánra és estére ígértek esőt, zivatart, kora délután hatalmas zuhé érte el Budapestet is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt adott ki riasztást, és a figyelmeztetés be is jött, egyelőre úgy tűnik, hiába a fülledt, meleg idő, a strandolást elfelejthetjük a hétvégén és a jövő hét elején is. A fővárosban a zuhogó esőt villámlás és mennydörgés kísérte.

Szombaton főként délután és este elszórt zivatarok várhatók. Éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő zivatar. Vasárnap is előfordulnak elszórtan zivatarok, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegység nyugati részén, legkisebb eséllyel az Tiszántúlon és északkeleten. A zivatarokat helyenként viharos (60-80 km/h) szél, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~ 25-30 mm, egy-egy helyen nem zárható ki 30 mm feletti csapadék), és akár jégeső ( 2 cm körüli vagy alatti) kísérheti - írja az met.hu előrejelzésében.

A levegő akár 15 fokra is lehűlhet hajnalban, ám napközben marad a 33 fokos maximum.

Vasárnap, jövő hét hétfőn, de még kedden is ugyanilyen időjárásra számíthatunk, sem a hőmérséklet, sem a záporok és zivatarok gyakorisága nem csökken. Fronthatás szerencsére nem várható, úgyhogy a jövő hét elején egyik nap se felejtsen el esernyőt vinni magával.

Szerző

LMP: szerepzavarban van Orbán

Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerepzavarban van: uniós vezetőként folyamatosan kritizálja az Európai Uniót, de megoldásokat nem mutatott be szombati tusványosi beszédében.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a kormányfő előadására reagálva azt mondta, Orbán Viktor tévesen állítja, hogy Magyarország biztos pont egy bizonytalan világban, mert több százezren külföldre kényszerülnek, az egészségügy összeomlott, az oktatás romokban van és alacsonyak a bérek.

Szerinte a miniszterelnök bár szavakban "keményen üzenget", de emellett azt teszi, amit az előző kormányok is: tökéletesen kiszolgálja a nagyvállalati érdekeket. Szél Bernadett úgy értékelte, Orbán Viktornak beszélnie kellett volna arról, hogyan akarja kivezetni az országot abból a kormánya által teremtett helyzetből, amelynek alapja, hogy alacsony bérekkel akarják a gazdaságot fejleszteni.

Orbán Viktor Tonald Trump republikánus elnökjelöltet érintő szavairól Szél Bernadett azt mondta, önsorsrontó politikus az, aki olyan mellett kampányol, aki szétverné a NATO-t.

A kormányfő tusványosi beszédéről írt összefoglalónkat itt olvashatja!

Szerző