Előfizetés

Felgyújtottak egy sünit

Felgyújtottak egy sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében - írják az Állatmentő Sereg Facebook-oldalán. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz.

Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de kedden napközben belehalt a kínzásba - vélhetően nem a sérülései, hanem az átélt stressz miatt. Az állatvédők eddig százezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít az állatkínzó(k) kézrekerítésében.

Miután a rendőrséghez egyelőre nem érkezett sem bejelentés, sem feljelentés az ügyben, így nyomozás sem indult – értesült a hvg.hu.

Több kegyetlen eset is sokkolta az országot az elmúlt időkben. 2015 nyarán a deteki polgármester fia, K. István vert agyon egy kutyát egy baseballütővel. Ellene vádat emeltek állatkínzás bűntette miatt.

Két hónapja egy brutálisan agyonvert gólya esete borzolta a kedélyeket: az állatot megrázta az áram Jászapátiban, majd két 15 éves eltörte a lábait, szétzúzta a fejét.

Alig egy héttel ezután egy vemhes őzsutát üldöztek a krosszmotorosok Pilisen. Ezt követően Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő tóparton brutális módon végeztek egy vadkacsával: az állatot dezodorral vagy hajlakkal felgyújtották, majd halálos sebeivel magára hagyták.

Gyerekek életveszélyben - Mentőhelikoptert riasztottak

Két gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett abban a balesetben, amely kedden délután történt Hajdúhadháznál a 4-es főúton; két személyautó ütközött össze.

Pápai György, a mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, az életveszélyes sérülteket mentőhelikopterrel vitték Debrecenbe. Két másik gyermek és két felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett, őket szintén Debrecenbe szállították. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Demeter Erika elmondta, a balesetben két személyautó ütközött, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.  Az útlezárást valamivel hat óra előtt feloldották, egyelőre fél pályán, rendőri irányítás mellett halad a forgalom - közölte honlapján a rendőrség.

Bankfiókok felrobbantásával fenyegetőzött a nő

Elfogták azt a nőt, aki bankfiókok felrobbantásával fenyegetőzött Miskolcon és Budapesten - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Július 14-e és 25-e között a 112-es központi segélyhívó telefonszámára olyan bejelentések érkeztek, hogy három miskolci és egy vidéki pénzintézetben bombát helyeztek el. A rendőrség munkatársai minden alkalommal ellenőrizték a telefonáló által megjelölt pénzintézetet, azonban sehol sem találtak gyanús csomagot.

A nyomozók ugyanakkor július 25-én este azonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves szikszói nőt, aki részletes beismerő vallomást tett, elmondva azt is, hogy tavaly négy budapesti pénzintézetet is fenyegetett. A nő ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.


biy \ bti \ bdó