Kell nekünk az olimpia?

Miért ne kellene? Ennél a brazil vircsaftnál mi csak jobbak lehetünk.

Ha mi lakásokat építünk, akkor még az átadás előtt nem lesz penészes a plafon, mint a hírek szerint az olimpiai faluban. Legfeljebb a két lakás közti falon támadnak ujjnyi repedések, ilyen munkákról volt hírhedt az egyik Kőbányán azóta már tönkre ment építőipari cég. Abban már nem vagyok annyira biztos, hogy a mi „falunkban” jobbak lennének a liftek, mint Rióban, de ki tudja.

Ha mi olimpiát rendeznénk, akkor nálunk biztosan nem rabolnák el a Forma 1 pápájának anyósát, nem kérnének érte horribilis váltságdíjat, bár lehet, hogy akadnának, akik még fizetni is hajlandók volnának, ha megtartják a mamát.

Ha mi olimpiát rendeznénk, akkor aligha fordulhatna elő egy külföldi verekedős sportág versenyzőjével, hogy valamelyik ATM előtt két rendőr elrabolja, és arra kényszerítse, hogy pénzt vegyen fel a számlájáról és adja oda nekik. Nálunk legfeljebb a Ligetben őrző-védő „ismeretlen” kopaszoktól kellene tartania, akik úgy mernek beszélni a nyüzüge rendőreinkkel, mintha azok a csicskásaik volnának.

Ha mi olimpiát rendeznénk biztosan jól járna vele mindenki. Ahogyan miniszterelnökünk kijárta orosz kollégájánál, hogy építhessünk focistadiont a majdani oroszországi labdarúgó VB valamelyik helyszínén, alighanem akadna Garancsi, Mészáros, meg tudom is én melyik csókos építő-báró mellett egy, vagy több Putyin-csókos jelentkező is hasonló feladatra. Ha mi olimpiát rendeznénk, egészen biztosan időre elkészülne minden stadion, mert mint az előbb említettem, ebben a versenyszámban nagyon jók vagyunk.

Ha mi olimpiát rendeznénk…

Miért is ne rendezhetnénk?

Szerző

Zaklatók

Apait-anyait beleadnak ebbe a kampányba (amely hivatalosan még el sem kezdődhetett, így nem is az). Most elsősorban anyait. Mert a nőkre kell hatni. Már csak azért is, mert ők vannak többen, és persze kiemelt védelmet érdemelnek.

Csatasorba állt tehát az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. Aki tudja, hogy a migrációs hullám kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a nők elleni zaklatások száma Európában. De a magyar kormány ezt nem hagyja. Sikerült is ettől a veszélytől megóvni a magyar nőket és gyerekeket - közölte Novák Katalin. A siker kulcsa természetesen az illegális bevándorlás megakadályozása. És innen már csak egy lépés az októberi népszavazás. Amikor a nép - különösen pedig a megvédett hölgyek - felhatalmazást adhatnak a magyar kormánynak arra, hogy még határozottabban tudjon fellépni a migrációval és a Brüsszel által tervezett kényszer-betelepítési kvótával szemben.

Nagyon helyes, hogy nálunk nem lesz Köln, Stuttgart, vagy Hamburg. Ezeket a német városokat említette az államtitkár, mint ahol migránsok tömegesen követtek el szexuális zaklatást nők ellen. Szerencsére az ilyen esetek Magyarországon "nem jellemzőek" - Novák Katalin szíves közlése alapján. Hogy miért nem? Hát mert a kormány határozottan fellépett az illegális bevándorlás ellen.

Kósa Lajostól tudjuk, hogy persze nincs kampány. Az majd augusztus 13-án kezdődik. A plakátok és a hirdetések a kormánytól származnak (ők is fizetik - a mi pénzünkből). De nem a kampány részei, hanem - most tessék figyelni - politikai állásfoglalások és ilyet bárki bármikor tehet. Ha tehát Novák Katalin a népszavazásra buzdít - mert összeköti a nők védelmét a bevándorlás és a terrorizmus erősödésével -, akkor az politikai állásfoglalás. Legalábbis jelenleg. Alig több mint két hét múlva már akár kampánynak is nevezhetjük.

Természetesen jó tudni és rendkívül megnyugtató is, hogy népünket - és különösen a nőket - kormányunk kitüntetett gondossággal védi meg a migránsoktól. Nem is csoda, hogy közben a vak komondor és hasonszőrű társai támadásaira nem jut elég figyelme.

Szerző

Ki ugrik nagyobbat?

Nagyon nem érdemes meglepődni azon, hogy Donald Trump átvette a vezetést a republikánus „koronázás” után az amerikai elnökválasztáson. Ez megtörténik minden konvenciót követően: négy napon át az adott jelölt „folyik a csapból is”, nem csoda hát, hogy megugranak a népszerűségi mutatói. Ebből önmagában még nem következik, hogy a világnak máris készülnie kell a „rendet és törvényességet” ígérő manhattani milliárdos országlására.

Megjósolható, hogy hasonló ugrás következik a demokrata elnökjelölő konvenció után is, már feltéve, ha sikerül lecsillapítani Bernie Sanders csalódott támogatóit, s a párt összezár Hillary Clinton mögött. Mivel olyan sztárok segítenek ebben a philadelphiai pódiumon, mint a nagyon népszerű jelenlegi First Lady, s a Demokrata Párt két legjobb szónoka – Bill Clinton és Barack Obama – is csatasorba áll, várható, hogy Hillary, az első nő, aki az egyik nagy párt képviseletében elnyeri az elnökjelöltséget, lendületet vesz és újra fordul az állás.

Kétségtelen, szorosabb lett a verseny azóta, hogy Clintonnak és Trumpnak már csak egymásra kell koncentrálnia. S a politikai korrektséget hírből sem ismerő milliárdos nem fog óvatoskodni ezután sem, kemény, belemenős, nem észérveket felsorakoztató kampányra lehet számítani. Michelle Obama a nyitóesten megmutatta, hogyan lehet ezeket az ütéseket elegánsan visszaverni, a Trump nevét ki sem ejtve mondta el lesújtó véleményét. S nagyvonalúan említést sem tett arról, hogy a milliárdos felesége az ő egykori beszédét plagizálta.

Trump és Clinton az elutasítottsági listán is nagy versenyben van, a régi és új emailbotrány nyomán jelenleg épp a volt First Lady vezet. Sem a demokraták, sem a republikánusok nem elégedettek maradéktalanul saját jelöltjükkel. A választási guruk hosszú ideig azon az állásponton voltak, hogy Trump képtelen lesz szélesíteni táborát, ám ma már – legalábbis elméletileg - nem zárják ki, hogy összehozhat olyan szavazói koalíciót, amellyel nyerhet novemberben. Ha a szeptemberi politikai szezonnyitánykor még mindig Trump áll az élen, akkor a demokratáknak tanácsos lesz nagyon belehúzni. Annyi bizonyos, ez hosszú ideje a legkiszámíthatatlanabb elnökválasztás.

Szerző
Elekes Éva